OTA VOICE
Uncategorized

ΗΠΑ: Η κατάσταση στα Πανεπιστήμια μοιάζει με το Βιετνάμ- Ακυρώθηκε τελετή αποφοίτησης

«Αντισημιτισμός και ισλαμοφοβία είναι συνεχώς στις ειδήσεις» δήλωσε στο EΡΤΝews o Φωκίων Εγκολφόπουλος, τακτικός καθηγητής της Σχολής Αεροδιαστημικής και Μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ν. Καλιφόρνιας κάνοντας λόγο «για μια πρωτόγνωρη κατάσταση» λόγω του αναβρασμού που επικρατεί στα διασημότερα πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΗΠΑ ζητώντας τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζαhttps://www.ertnews.gr/tag/gaza/.

Η κατάσταση στα Πανεπιστήμια μοιάζει με το Βιετνάμ

«Όλα ξεκίνησαν προφανώς μετά την 7η Οκτωβρίου», δήλωσε ο κ. Εγκολφόπουλος εστιάζοντας στην ημερομηνία που η Χαμάς εισέβαλε στο Ισραήλ. Σχολιάζοντας τα όσα ακολούθησαν μετά την έναρξη της πολεμικής επιχείρησης του Ισραήλ και τις επιθέσεις στην Λωρίδα της Γάζας με τους χιλιάδες νεκρούς και εκτοπισμένους ο κ. Εγκολφόπουλος, αναφέρθηκε στον αντίκτυπο που έχει αυτό στην εκπαιδευτική δραστηριότητα: «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Αμερικής που ένα πανεπιστήμιο ακύρωσε την τελετή αποφοίτησης» δήλωσε για την σχολή στην οποία διδάσκει κ. Εγκολφόπουλος αποκαλύπτοντας ότι αυτό έγινε για να μη υπάρξει πρόβλημα με τον κόσμο που θα συγκεντρωνόταν εκεί.

Μιλώντας στη δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο καθηγητής της Σχολής Αεροδιαστημικής και Μηχανολογίας χαρακτήρισε την όλη κατάσταση ως «παράξενη για την Αμερική» παρομοιάζοντάς την με το Βιετνάμ και τις αντιδράσεις των Αμερικανών φοιτητών το 1968. Ωστόσο, όπως είπε, η ειδοποιός διαφορά είναι ότι σε αυτόν τον πόλεμο δεν εμπλέκεται η Αμερική.

Αναφορικά με τις εικόνες που δείχνουν την έντονη αντίδραση της αστυνομίας αποκάλυψε ότι στο Πανεπιστήμιο της Ν. Καλιφόρνιας όπου διδάσκει «είχαμε ελικόπτερα πάνω από το Πανεπιστήμιο».

Όπως είπε μάλιστα «όλοι ξέρουμε τι έγινε στην Γάζα, τι έγινε με την Χαμάς» αλλά, «δεν ξέρουμε (σ.σ. αν η στάση των φοιτητών είναι η αιτία ή η αφορμή». Ο ίδιος εκτίμησε ότι η αντίδραση των φοιτητών οφείλεται σε ένα μείγμα ιδεολογίας, οικονομικών και κοινωνικών παραγόντων σε συνδυασμό με τον πολιτιστικό πόλεμο μεταξύ Δύσης και Ανατολής.

Είχαμε ελικόπτερα πάνω από το πανεπιστήμιο

«Οι όροι αντισημιτισμός και ισλαμοφοβία είναι συνέχεια στα νέα κάθε μέρα» σχολίασε ο κ. Εγκολφόπουλος εκτιμώντας ότι στις κλιμακούμενες αντιδράσεις των φοιτητών που επεκτείνονται καθημερινά σε περισσότερα ανώτερα ιδρύματα συμβάλλει και το «πολύ υποβαθμισμένο -μέχρι ντροπής- πολιτικό κλίμα» που υπάρχει στις ΗΠΑ.

Αναφορικά με την έντονη αντίδραση της αστυνομίας και το πώς διαχειρίζεται το Εβραϊκό λόμπι τον ξεσηκωμό της νεολαίας στα δημόσια και ιδιωτικά Πανεπιστήμια ο Έλληνας ακαδημαϊκός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η εβραϊκή κοινότητα στην Αμερική είναι πανίσχυρη και το πιο σημαντικό είναι ότι δίνει τα πιο πολλά χρήματα στα πανεπιστήμια με δωρεές. Όταν βλέπει η εβραϊκή κοινότητα ότι ένα πανεπιστήμιο συμπαθεί ή ανέχεται τους διαδηλωτές, αυτομάτως κόβει τα κονδύλια».

Να σημειωθεί ότι οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές ζητούν, μεταξύ άλλων, από τα πανεπιστήμια να αποσυνδεθούν από επενδύσεις που ενισχύουν τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις ενώ οι Εβραίοι φοιτητές εκφράζουν φόβους για την ασφάλειά τους χαρακτηρίζοντας τις διαμαρτυρίες αντισημιτικές.

Πηγή: Συνδέσεις / ertnews.gr 

Σχετικά Άρθρα

Ο Τζο Μπάιντεν αποχώρησε από τις Προεδρικές Εκλογές- Το χρίσμα στην Καμάλα Χάρις

otavoice

ΕΛ: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να διαψεύσει άμεσα τους ισχυρισμούς Ερντογάν

otavoice

Προκηρύχθηκαν τα έργα του επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Λευκάδας

otavoice

Η Ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 26 drones στην περιοχή του Ροστόφ

otavoice

Καιρός: Επιμένουν τα 40άρια το Σαββατοκύριακο – Πότε θα δροσίσει

otavoice

Στο διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Κ. Τσιάρας για τα κρούσματα πανώλης

otavoice