OTA VOICE
Uncategorized

Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας – Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση με τραύματα στην κοιλιά

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε, σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης. Ο Ρόμπερτ Φίτσο πυροβολήθηκε μπροστά από ένα πολιτιστικό κοινοτικό κέντρο στην πόλη Χάντλοβα, όπου είχε πραγματοποιηθεί κυβερνητική συνεδρίαση, αναφέρουν τα δημοσιεύματα. Ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί, σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονταν στη σκηνή.

Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη καθώς δέχτηκε τουλάχιστον μια σφαίρα στην κοιλιακή χώρα και δυο στο χέρι.

Δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο-ντοκουμέντο με την στιγμή της απόπειρας δολοφονίας..

 

 

Ο Σλοβάκος ηγέτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη από την αστυνομία. Όσον αφορά το δράστη, έναν 71χρονο άνδρα, λέγεται ότι είναι από την πόλη Λέβιτσε της Σλοβακίας.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times δημοσιογράφος που βρισκόταν κοντά στο σημείο άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς, τον είδε να πέφτει και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο από την ασφάλεια του.

 

Κατά τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό σταθμό TA3 ακούστηκαν τέσσερις πυροβολισμοί και ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας χτυπήθηκε στην κοιλιά.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο. “Μπορώ να επιβεβαιώνω ότι έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού”, ανέφερε ο εκπρόσωπος χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του Φίτσο. Στη συνέχεια όμως έγινε γνωστό από το πρωθυπουργικό γραφείο ότι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Ρόμπερτ Φίτσο διατηρούσε τις αισθήσεις του κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο της πόλης Χάντλοβα μετά την απόπειρα δολοφονίας του, δήλωσε στο Reuters μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός. Ο Φίτσο νοσηλεύεται για τραύματα από σφαίρες που δέχθηκε και ότι οι ζωτικές του λειτουργίες έχουν σταθεροποιηθεί, συμπλήρωσε η εκπρόσωπος.

 

Η σλοβακική υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων έστειλε ελικόπτερο στην πόλη Χάντλοβα για τη μεταφορά σε νοσοκομείο του 59χρονου Σλοβάκου πρωθυπουργού.

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις και οι καταδίκες τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και από αρχηγούς κρατών. Η πρόεδρος της Σλοβακίας δήλωσε συγκλονισμένη από τη «βίαιη» ένοπλη επίθεση στον Φίτσο.

Πηγές: EΡΤΝews, Reuters, BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Πώς μπήκαν τα 117 γκολ στο EURO 2024

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice

Ο Φρ. Μπελέρης στην Αθήνα: «Είμαι περήφανος που θα αναλάβω τα καθήκοντά μου ως ευρωβουλευτής»

otavoice

Ηράκλειο: Μεγάλη φωτιά στον Προφήτη Ηλία – Ήχησε το 112

otavoice

Απόπειρα κατά Τράμπ: Οι διάλογοι με τους πράκτορες αμέσως μετά τους πυροβολισμούς

otavoice

20χρονος από την Πενσιλβάνια ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

otavoice