OTA VOICE
Uncategorized

Χανιά: Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο Σέλινο – Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Ενισχύονται από γη και αέρα οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε στις 12:15 το μεσημέρι στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου στα Χανιά. Η φωτιά ξεκίνησε από εν κινήσει ΙΧ αυτοκίνητο και πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Εντολή εκκένωσης για τα χωριά Μάζα και Παπαδιανά έδωσε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Η εντολή αναφέρει: «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μάζα και Παππαδιανά Χανίων, απομακρυνθείτε προς Τεμένια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες πυροσβεστών που με αυταπάρνηση επιχειρούν σε δασώδη περιοχή πεζοπόροι. Υπάρχει αναζωπύρωση και στην στη Λιβάδα. Η φωτιά κετευθύνεται προς το Ροδοβάνι.

Αρχικά απειλήθηκε ο Αγριλές, μετά ωστόσο οι εστίες φωτιάς “περικύκλωσαν” στην κυριολεξία τα σπίτια στη Λιβάδα και στο Ροδοβάνι, ενώ αυτή την ώρα φλόγες απειλούν τη Μάζα. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν διαρκώς μάχη με τις αναζωπυρώσεις που προκαλούν οι δυνατές ριπές του ανέμου. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην ίδια περιοχή υπάρχουν ως και 8 διαφορετικές εστίες.

Νωρίτερα, είχε δοθεί εντολή για εκκένωση στα χωριά Λιβάδα και Αγριλές ενώ στο σημείο έπνεαν ισχυροί άνεμοι που δυσχαιρένουν το έργο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν 4 αεροσκάφη που ρίχνουν επιβραδυντικό υλικό, 4 ελικόπτερα, 130 πυροσβέστες, εθελοντές του δήμου Καντάνου -Σελινου αλλά και από όλους τους δήμους της Περιφερειακής ενότητας Χανίων.

Πηγή ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Επαναφέρει θέμα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη

otavoice

Δ. Αλεξανδρούπολης: Υπερχείλιση ρεμάτων, ζημιές σε σπίτια, δρόμους και γέφυρες

otavoice

ΠΔΕ: Συνάντηση για την ψηφιακή μετάβαση, Θ. Βασιλόπουλου με δήμαρχο Αιγιαλείας

otavoice

Μακρόν: Η Γαλλία είναι πολύ περήφανη που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες

otavoice

Π.Κ.Μ: Πρόσκληση σε επιχειρήσεις για συμμετοχή σε επιχειρηματική αποστολή στην Ινδία

otavoice

Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Ποιοι εντάσσονται στην επιδότηση ενοικίου – Τα κριτήρια για συμμετοχή

otavoice