OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Δασική πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας-Διακοπή κυκλοφορίας

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στο Σοφικό της Δημοτικής Ενότητας Σολυγείας του δήμου Κορινθίων. Η φωτιά εκδηλώθηκε στη θέση “Λαρίσι”.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει δασική έκταση στον Άγιο Βλάση, ενώ για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 64 άνδρες με 21 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές, υδροφόρες των ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, 7 ελικόπτερα, 2 Canadair. Οι δυνάμεις θα ενισχύονται διαρκώς.

Λόγω της πυρκαγιάς, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Κορίνθου – Επιδαύρου και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης μέχρι τη διασταύρωση της Δήμαινας. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων εναλλακτικών διαδρομών.

Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, μέσω Ναυπλίου γίνεται η μετακίνηση των πολιτών προς το Δήμο Μεθάνων – Τριζοίνας ή προς τον Ισθμό της Κορίνθου.

Συνολικά έχουν τραυματιστεί 3 πυροσβέστες, οι δύο από πτώση και φέρουν θλαστικά τραύματα, ενώ τραυματίστηκε και ένας εποχικός πυροσβέστης ο οποίος φέρει εγκαύματα.

Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112, με το οποίο καλούνται όσοι βρίσκονται κοντά στο σημείο να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Φωτο εξ Elina Kastrinaki/ FB

Σχετικά Άρθρα

Νέκρωσε η Λοκρίδα για να μην περάσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ -Αποκλεισμός της ΕΟ Αθηνών-Λαμίας

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Μετεώρων με κτηνοτρόφους του Δήμου – Οι αποφάσεις που ελήφθησαν

otavoice

Η Χεζμπολάχ απειλεί νέα πλήγματα το Ισραήλ αν «συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους»

otavoice

Ο Μητσοτάκης στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Τα εν εξελίξει έργα «στο τραπέζι»

otavoice

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

otavoice