OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μάτι: Η δίκη στο Εφετείο διεκόπη για τις 16 Ιουλίου

Διεκόπη για τις 16 Ιουλίου η δίκη για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι η οποία άρχισε σήμερα λίγο μετά τις 11 στο Εφετείο σε δεύτερο βαθμό. Εντωμεταξύ, πριν από τη λήξη της συνεδρίασης η πρόεδρος του δικαστηρίου είπε ότι «τον Ιούλιο θα υπάρχουν συνεχείς συνεδριάσεις και για τον Αύγουστο θα δούμε», με τους δικηγόρους να ενημερώνουν την έδρα ότι κατ΄ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, δεν μπορούν να γίνονται συνεδριάσεις τον Αύγουστο.

Στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου κάθισαν για να δικαστούν από μηδενική βάση οι 21 αρχικώς κατηγορούμενοι της υπόθεσης μετά την έφεση που ασκήθηκε κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Απρίλιο από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Με αυτή, είχαν κηρυχθεί αθώοι 15 από τους κατηγορούμενους ενώ στους υπόλοιπους έξι είχαν επιβληθεί εξαγοράσιμες ποινές φυλάκισης από πέντε έως τρία έτη. Η πρωτόδικη αυτή απόφαση είχε προκαλέσει τότε την οργή των συγγενών των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς.

Ωστόσο, σήμερα οι 21 αρχικώς εμπλεκόμενοι θα δικάζονταν όλοι από μηδενική βάση. Στο εδώλιο του Εφετείο κάθισαν σήμερα 14 από τους 21 συνολικά κατηγορούμενους, ενώ οι υπόλοιποι επτά εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους. Ανάμεσα στους «απόντες» ήταν ο Ηλίας Ψινάκης, η Ρένα Δούρου αλλά και ο Κων. Αγγελόπουλος που κατηγορείται για την πρόκληση της πυρκαγιάς.

ΠΗΓΉ ERTNEWS.GR

Σχετικά Άρθρα

Πώς μπήκαν τα 117 γκολ στο EURO 2024

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice

Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας – Θα ηγηθεί της ευρωπαϊκής διπλωματίας

otavoice

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Νέα στοιχεία-Πυροβολισμοί από τρία διαφορετικά όπλα

otavoice

Ο Φρ. Μπελέρης στην Αθήνα: «Είμαι περήφανος που θα αναλάβω τα καθήκοντά μου ως ευρωβουλευτής»

otavoice

Τόμας Μάθιου Κρουκς: Το προφίλ του 20χρονου δεν αποκαλύπτει τα κίνητρα της απόπειρας κατά του Τραμπ

otavoice