OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Παρίσι 2024: Η Εθνική Πόλο πήρε στα πέναλτι τη ματσάρα με το Μαυροβούνιο

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δυσκολεύτηκε κόντρα σε μία από τις σημαντικές δυνάμεις του αθλήματος, όμως τα κατάφερε στην ψυχοφθόρο διαδικασία και πήρε το… δίποντο με συνολικό σκορ 17-16.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου τα βρήκε… σκούρα απέναντι στο Μαυροβούνιο, ούσα πίσω στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Ωστόσο, σταδιακά πλησίαζε στο σκορ, εν τέλει πέρασε μπροστά λίγο πριν το φινάλε, αλλά δέχθηκε ένα… buzzer-beater ώστε το παιχνίδι να πάει στα πέναλτι. Εκεί όμως οι Έλληνες διεθνείς ήταν ψύχραιμοι και πήραν τη νίκη, κάνοντας έτσι το 2Χ2 στη διοργάνωση έως τώρα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μία… παράξενη φάση, μιας και ο Σπάγιτς μπήκε αντικανονικά στην πισίνα, με αποτέλεσμα να αποβληθεί οριστικά και να δώσει πέναλτι στην Εθνική. Ο Γενηδουνιάς ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ. Ωστόσο, οι Μαυροβούνιοι αντέδρασαν άμεσα με δύο τέρματα του Μπόμπανιτς, πριν η Ελλάδα ισοφαρίσει με τον Καλογερόπουλο. Το οκτάλεπτο είχε εκπληκτικό ρυθμό και τελείωσε στο 4-2 υπέρ των τυπικά γηπεδούχων. Οι παίκτες του Βλάχου βρέθηκαν και στο 5-2, όμως με δύο συνεχόμενα τέρματα από τους Αργυρόπουλο και Παπαναστασίου μείωσε τη διαφορά στο… γκολ (5-4). Η απάντηση που ήρθε όμως αντίστοιχη, με ένα μίνι-σερί 2-0 να κάνει το 7-4. Το ημίχρονο έληξε με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να μειώνει ξανά στα δύο τέρματα (7-5).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά, με τον Φουντούλη να εξαπολύει έναν κεραυνό και να φωνάζει «παρών» με το 7-6. Το πρόβλημα που υπήρχε όμως ήταν στην άμυνα, με τους Μαυροβούνιους να εκμεταλλεύονται συνεχώς τον παραπάνω και να φτάνουν έως το 9-7. Σε εκείνο το σημείο οι κόκκινες κάρτες… ισοφαρίστηκαν, με τον Παπαναστασίου να αποβάλλεται για βίαιη συμπεριφορά. Με λίγα δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος του τρίτου οκταλέπτου, ο Βλαχόπουλος πέτυχε ένα σπουδαίο τέρμα για το 9-8 που έκανε το ματς εκ νέου ντέρμπι.

Ο Πόπανιτς επέστρεψε στην πισίνα με γκολ για το Μαυροβούνιο, όμως η Ελλάδα απάντησε άμεσα. Ο Κάκαρης αρχικά μείωσε και λίγο μετά ο Καλογερόπουλος έκανε το 10-10. Το σκορ έφτασε στο 11-11 δύο λεπτά πριν το τέλος, με τον Σκουμπάκη να φέρνει εκ νέου το ματς στα ίσα. Εν τέλει η λύση φάνηκε να έρχεται στα 29″ με ένα σπουδαίο σουτ του Βλαχόπουλου για το 12-11. Ωστόσο, με 2″ να μένουν για το τέλος, ο Ράντοβιτς έκανε το 12-12 κι έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι.

Εκεί οι διεθνείς μας αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι κι επικράτησαν με 17-16 συνολικό σκορ, παίρνοντας τους δύο βαθμούς της νίκης στη διαδικασία.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο το Μαυροβούνιο): 4-2, 7-5, 9-8, 12-12

Στα πέναλτι: 4-5

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς): Λάζοβιτς, Μρσιτς 3, Πέρκοβιτς 1, Βούγιοβιτς, Μάτσιτς, Πόπαντιτς 5, Βίντοβιτς 2, Τζούρτζιτς 1, Τζ. Ράντοβιτς 2, Σπάιτς, Μάτκοβιτς, Β. Ράντοβιτς 2, Τεσάνοβιτς

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 3, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος 2, Παπανικολάου, Κάκαρης 1, Νικολαϊδης, Βλαχόπουλος 4, Τζωρτζάτος.

Πηγή ertsports

Σχετικά Άρθρα

Τα πολυτελή επίσημα δείπνα του Μακρόν, εκτίναξαν τον προϋπολογισμό του Ελιζέ

otavoice

Ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό – Στόχος διοικητής της Χεζμπολάχ

otavoice

Εννέα νέοι αντιπρόεδροι στο ΣτΕ και τον Άρειο Πάγο

otavoice

Χάος σε στρατιωτικές βάσεις του Ισραήλ – «Ώρα μηδέν» στα σύνορα του Λιβάνου

otavoice

22 τα κρούσματα πανώλης σε Θεσσαλία, Κορινθία, Αττική – Σφαγές 10.768 αιγοπροβάτων

otavoice

Πράσινο φως για σχηματισμό τοπικής κυβέρνησης στην Καταλονία

otavoice