OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Παρίσι 2024: Προκρίθηκε ο Στέφανιος Ντούσκος στα προημιτελικά του σκιφ

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος μίλησε στην ΕΡΤ λίγα λεπτά μετά το τέλος του προκριματικού του, στον οποίο πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του σκιφ. «Ο στόχος επετεύχθη να περάσουμε στην προημιτελική φάση. Βήμα – βήμα θα κάνουμε και κάποιες αλλαγές για να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση για να φτάσουμε μέχρι τη διεκδίκηση του μεταλλίου», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο 27χρονος τερμάτισε 2ος σε χρόνο 7:01.79 και απέφυγε τον έξτρα γύρο, στον οποίο θα συμμετάσχουν αναγκαστικά κάποιοι συναθλητές του που έμειναν πιο πίσω. Λίγη ώρα μετά το φινάλε του αγώνα του μίλησε στην Ευγενία Γήτα και την κάμερα της ΕΡΤ.

Δείτε τις δηλώσεις του:

Για το αν είχε άγχος που ξεκινούσε αυτός την προσπάθεια της ελληνικής αποστολής, είπε: «Ένα άγχος το είχα. Κάνεις προπόνηση καθημερινά για τα επόμενα τρία χρόνια για να είσαι στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Ενώ το μυαλό σου να είναι εκεί μπορεί να μην ανταποκριθεί το σώμα σου».

Σχετικά με το αν έκανε κακή εκκίνηση, ο Στέφανος δήλωσε πως: «Κακή δεν θα το έλεγα. Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Ο Νεοζηλανδός είναι ένα δυνατό παιδί, πάνω από δύο μέτρα. Προσπάθησα να κρατηθώ κοντά. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά στα 1.000 μέτρα. Αναλόγως και ποιους αντιπάλους θα έχουμε αυτή τη φορά. Και σιγά – σιγά ο στόχος είναι να περνάμε στην επόμενη φάση και από κει και έπειτα στον τελικό. Αμα μπορέσουμε και περάσουμε τα ημιτελικά που είναι ένα κρίσιμο σημείο, από κει και έπειτα είναι όλα ανοιχτά».

Πρόσθεσε επίσης πως, «ξέρουμε ότι είμαστε καλύτεροι, πολύ καλύτεροι από κάποιους οι οποίοι είναι στα δύο μέτρα. Ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερη κουπιά και ξέρουμε ότι στον κυματισμό μπορούμε να τους χτυπήσουμε. Εκεί είναι το δυνατό μας σημείο γιατί είμαστε πολύ καλύτεροι τεχνικά, οπότε ας ελπίσουμε στις επόμενες φάσεις να βγάλει πιο πολύ κύμα».

Anna Ntountounaki of Greece competes during the women’s 4x100m medley relay heat the at the World Swimming Championships in Fukuoka, Japan, Sunday, July 30, 2023. (AP Photo/Lee Jin-man)

Εκτός ημιτελικών στα 100μ πεταλούδα Ντουντουνάκη και Δαμασιώτη 

Η Άννα Ντουντουνάκη όσο και η Γεωργία Δαμασιώτη έμειναν εκτός ημιτελικών στα 100μ. πεταλούδα. Η πρώτη τερμάτισε σε 58.14 στην τρίτη κούρσα, ενώ η δεύτερη σε 58.72 λίγο νωρίτερα.

Κάπως έτσι η Ντουντουνάκη πήρε την 19η θέση στη συνολική κατάταξη -με 16 αθλήτριες να προκρίνονται- ενώ η Δαμασιώτη την 23η.

Σχετικά Άρθρα

Ελληνική Λύση: Υπό την ανοχή Μητσοτάκη η βεβήλωση του Ολυμπιακού Ιδεώδους στο Παρίσι

otavoice

Δολοφονικό πλήγμα του Ισραήλ σε σχολείο στην Γάζα- 30 νεκροί, πολλά παιδιά

otavoice

Το ρόβερ της NASA ανίχνευσε πιθανώς αρχαία μικροβιακή ζωή στον Άρη

otavoice

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε εντολή για εκκένωση περιοχών της Χαν Γιουνίς

otavoice

Φιλιππίνες: Διαρρέει βιομηχανικό καύσιμο από το βυθισμένο πετρελαιοφόρο

otavoice

Η Ουκρανία λέει πως έπληξε αεροπορική βάση της Ρωσίας στην Κριμαία

otavoice