OTA VOICE
Uncategorized Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ασυνείδητοι έχουν μετατρέψει σε χωματερή από μπάζα δημοτικό οικόπεδο στο Ωραιόκαστρο

Μπάζα από ανακαινίσεις, ελαστικά, κλαδιά, παλέτες και κάθε άλλου είδους απορρίμματα  σχηματίζουν  λόφο τουλάχιστον τριών μέτρων σε δημοτικό οικόπεδο δίπλα σε αγροτικό δρόμο κοντά στη Συμμαχική οδό, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Ο χώρος πριν από περίπου δύο δεκαετίες λειτουργούσε για την προσωρινή εναπόθεση ογκωδών απορριμμάτων από το Δήμο. Τα τελευταία χρόνια όμως και ενώ ο Δήμος μεταφέρει τα ογκώδη που συγκεντρώνει σε εταιρία ανακύκλωσης, άγνωστοι αφήνουν σε αυτό το σημείο, μπάζα από πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Με τις θερμοκρασίες σε υψηλά επίπεδα έντονος είναι ο φόβος εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ ακριβώς από πάνω περνούν τα καλώδια της ΔΕΗ. Στο συγκεκριμένο χώρο εκτιμάται ότι έχουν συγκεντρωθεί περίπου δέκα χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων κάθε είδους. Εκτιμάται ότι η μετακίνηση και επεξεργασία τους θα κοστίσει στο δήμο αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Η περιοχή αυτή στο Ωραιόκαστρο δεν είναι δυστυχώς η μοναδική στη Θεσσαλονίκη όπου άγνωστοι απορρίπτουν μπάζα και σκουπίδια. Η κάμερα της ΕΡΤ εντόπισε ακόμη ένα σημείο παραπλεύρως της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Αθηνών σε δρόμο που οδηγεί στα ΚΤΕΛ Μακεδονία.

Πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί σε εμφανή σημεία απαγορεύουν τη ρίψη μπαζών και απορριμμάτων. Αυτό όμως δεν εμποδίζει επιτήδειους να έρχονται από διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης και να απορρίπτουν σε αυτό το σημείο ακριβώς κάτω από την εθνική οδό κάθε είδους μπάζα.

Παρά τον καθαρισμό που έχει γίνει στο παρελθόν επιτήδειοι συνεχίζουν κατά διαστήματα να πετούν εκεί απορρίμματα με τους κινδύνους που αυτή η πρακτική εγκυμονεί για το περιβάλλον.

Όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Καθημερινότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Καρασαββίδης, όλη η Θεσσαλονίκη έρχεται και εναποθέτει μπάζα κάθε είδους στο χώρο αυτό. 700.000 ευρώ είναι το κόστος αποκομιδής των ογκωδών από το συγκεκριμένο οικόπεδο, κάτι που ο δήμος δεν μπορεί οικονομικά να το καλύψει, για αυτό και έχει ζητήσει την συνδρομή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου/ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Τ. Θεοδωρικάκος: Οι Δήμοι είναι οι μόνοι αρμόδιοι να δίνουν άδειες σε λούνα παρκ και να κάνουν ελέγχους

otavoice

Αυτοψία κλιμακίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις χαλαζόπληκτες περιοχές

otavoice

Δ. Ήλιδας: 300.000 ευρώ για τις ζημιές από τις πυρκαγιές του Ιουνίου στην Πηνεία

otavoice

Δήμος Ελασσόνας: «Κατάλληλο, μετά από ελέγχους, το νερό στο Δομένικο»

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου – Συμβούλιο Νέων: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την Αττική

otavoice

Συνάντηση εργασίας του δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

otavoice