OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη – Μιλά για φιλοϊρανικό θύλακα

Ο στρατός του Ισραήλ συνεχίζει τις επιχειρήσεις στη βόρεια Δυτική Όχθη και κυρίως στην Τζενίν και την Τούμπας, στις συνοικίες στις οποίες όπως λέει ο στρατός, σχεδιάστηκε η αποτυχημένη επίθεση  πριν από μερικές μέρες στο Τελ Αβίβ.

Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής μιλά για εννέα νεκρούς από τις χθεσινοβραδινές επιχειρήσεις του στρατού, ενώ παράλληλα έδωσε και τα στοιχεία δύο από αυτούς που σκοτώθηκαν, ενός 25χρονου και ενός 39χρονου.

Ο κυβερνήτης της Τζενίν, Καμάλ Αμπού αλ Ρουμπ, δήλωσε στο παλαιστινιακό ραδιόφωνο ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την πόλη, αποκλείοντας τις εξόδους και τις εισόδους και την πρόσβαση στα νοσοκομεία. Οι Παλαιστίνιοι δηλώνουν ότι ο στρατός έχει ειδοποιήσει πως θα υπάρξουν έφοδοι σε νοσοκομεία στην Τουμπάς, την Τζενίν και την Τουλκάρεμ για εντοπισμό καταζητούμενων.

Από πλευράς του ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ λέει ότι το Ισραήλ θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να διατάξει τους Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης να μετακινηθούν προσωρινά, κατά την έκφρασή του, καθώς ξεκινά μια μεγάλη αντιτρομοκρατική επιδρομή στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Ο Κατζ ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις που επιχειρούν στην Τζενίν, στο Τουλκαρέμ και σε άλλες περιοχές εργάζονται για να εξαρθρώσουν ένα υποστηριζόμενο από το Ιράν τρομοκρατικό δίκτυο που δημιουργείται στη Δυτική Όχθη.

Παρόλο που κανείς δεν αμφιβάλλει για το δίκτυο, για το Ιράν αλλά και για το γεγονός ότι η Τζενίν, η Τουμπάς και πιο κάτω η Τουλκάρεμ έχουν γίνει άντρο εξτρεμιστών, οι δηλώσεις Κατζ προκαλούν από μόνες τους ανησυχία και εδώ αλλά και διεθνώς, ειδικά με δεδομένο ότι και ο ίδιος έκανε τον παραλληλισμό με τη Γάζα λέγοντας ότι «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την [τρομοκρατική] απειλή ακριβώς όπως αντιμετωπίζουμε την τρομοκρατική υποδομή στη Γάζα» και πως «πρόκειται για έναν πόλεμο με κάθε έννοια».

Σχετικά Άρθρα

Ν. Ανδρουλάκης: Δημογραφική κατάρρευση στα Γρεβενά -Εγκαταλείπουν οι νέοι την περιοχή

otavoice

ΣΥΡΙΖΑ: Διαγράφουν την Αθηνά Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα

otavoice

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Ο Λευκός Οίκος «πίεσε» τη Meta να αφαιρέσει αναρτήσεις για τον κορονοϊό

otavoice

Λακωνία: Σε ύφεση η πυρκαγιά στα Καλύβια Σοχάς- Σε επιφυλακή στον Λαϊλιά Σερρών

otavoice

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει σε εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ

otavoice

Τουλάχιστον 10 νεκροί σε εφόδους του ισραηλινού στρατού στη βόρεια Δυτική Όχθη

otavoice