OTA VOICE
Uncategorized

Σ. Ρούσσος σε Μητσοτάκη: Να προχωρήσουν αντιπλημμυρικά & πολεοδομικά- Οικονομική στήριξη πυρόπληκτων δήμων

Δήμαρχος Χαλανδρίου στον Πρωθυπουργό: «Να προχωρήσουν εκκρεμή αντιπλημμυρικά έργα και πολεοδομικά σχέδια» –  «Ανάγκη για οικονομική στήριξη των πυρόπληκτων Δήμων»

Δύο κρίσιμα ζητήματα και μια πρόταση  έθεσε ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την ευρεία σύσκεψη που έγινε την Τρίτη 20 Αυγούστου, με τη συμμετοχή Υπουργών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την επόμενη μέρα μετά τη φωτιά της Πεντέλης.

Ο Δήμαρχος στην παρέμβαση του, τόνισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα:

-Έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης προκειμένου να αντιμετωπιστούν πλημμυρικά φαινόμενα, τα οποία όπως είπε, «θα είναι η πιο σοβαρή επίπτωση της πυρκαγιάς» και ειδικότερα:
-η διευθέτηση του ρέματος Βριλησσού, για την οποία ο Δήμος Χαλανδρίου έχει υποβάλει ολοκληρωμένη μελέτη και εκκρεμεί η έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και η δημοπράτηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής, και
– η κατασκευή συμπληρωματικού δικτύου ομβρίων υδάτων στο Πάτημα, για το οποίο ο Δήμος Χαλανδρίου έχει υποβάλλει ώριμη μελέτη προκειμένου να εξασφαλίσει χρηματοδότηση.

-Η ορθή πολεοδομική και χωροταξική οργάνωση, επισημαίνοντας ειδικότερα, ότι οι μεγαλύτερες καταστροφές έγιναν στην εκτός σχεδίου περιοχή πέριξ του νεκροταφείου, όπου δεν υπάρχει το αναγκαίο οδικό δίκτυο και επικρατεί αναρχία στις χρήσεις γης. Για την εκτός σχεδίου περιοχή, ο Δήμος Χαλανδρίου έχει ολοκληρώσει την πολεοδομική μελέτη και προχωρά το φθινόπωρο σε ανάρτηση.

Πρότεινε ακόμη την ενεργοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, για να μπορέσουν οι Δήμοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς και να ενισχύσουν την αντιπλημμυρική θωράκιση και την πολιτική προστασία τους, όπως η επανεκκίνηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» με ειδική πρόσκληση στους πυρόπληκτους ΟΤΑ, η δημιουργία ενός νέου ειδικού ταμείου, η αναστολή των τοκοχρεολυσίων των πληγέντων Δήμων ή η δανειοδότηση απο το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο Πρωθυπουργός στην τοποθέτηση του, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα που έθεσε ο κ. Ρούσσος και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει η στήριξη της κυβέρνησης και θα τεθούν σε προτεραιότητα τα ζητήματα της αντιπλημμυρικής προστασίας και της πολεοδομικής οργάνωσης.

Σχετικά Άρθρα

Ρωσικό πλήγμα σε παιδική χαρά στη Ζαπορίζια – Ένα παιδί νεκρό

otavoice

A. Mπλίνκεν: Το Ισραήλ στηρίζει την ειρηνευτική μας πρόταση

otavoice

Ρωσία: Η Μόσχα απαγορεύει το ίδρυμα του Τζορτζ Κλούνεϊ

otavoice

Σκωτία: Ανακαλύφθηκε ναυάγιο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

otavoice

Εντοπίστηκε απανθρακωμένη σορός γυναίκας στο Πάτημα Χαλανδρίου

otavoice

Βελόπουλος: «Παραιτηθείτε, πριν καεί και το τελευταίο δέντρο στην Ελλάδα»

otavoice