OTA VOICE
Uncategorized Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Συνάντηση Αλ. Αθανασίου με τον Υφ.Εσωτερικών, Β.Σπανάκη

Με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Βασίλειο-Πέτρο Σπανάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Αλέξανδρος Αθανασίου, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024, προκειμένου να συζητηθούν τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στον Δήμο.

Πρώτο στην ατζέντα τέθηκε το θέμα των καθυστερήσεων των προσλήψεων τακτικού προσωπικού, για το οποίο ο κ. Σπανάκης ενημέρωσε ότι, μετά από πρόταση της ηγεσίας του ΥΠΕΣ, προωθείται από την Κυβέρνηση για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες να γίνουν οι προσλήψεις, που έχουν εγκριθεί για τα έτη 2023, 2024 και 2025, με δύο άμεσες προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ και για τις υπόλοιπες θέσεις του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων των ετών 2024 και 2025 να καλυφθούν από τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του 2023, με βάση τη βαθμολογία τους στη γραπτή εξέταση και το κριτήριο της εντοπιότητας, όπου αυτό προβλέπεται.

Συζητήθηκε, επίσης, το ενδεχόμενο χρηματοδότησης της ΔΕΥΑΣ για την πράξη με τίτλο «Προμήθεια κι εγκατάσταση τηλεμετρικών συστημάτων υδρομέτρησης και ελέγχου των διαρροών στον Δήμο Σύρου Ερμούπολης», προϋπολογισμού ύψους 1.500.000€, η οποία παρουσιάζει μεγάλη ωριμότητα για χρηματοδότηση.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα με αμοιβαίες διαβεβαιώσεις για την απρόσκοπτη συνέχιση της συνεργασίας των δύο φορέων και την προώθηση όλων των υπό συζήτηση ζητημάτων.

Σχετικά Άρθρα

Π. Μανούρης: “Τα θέματα πολιτικής προστασίας, δεν έχουν την πολυτέλεια του χρόνου”

otavoice

Π.Ι.Ν: 500.000 € για τη διαμόρφωση της παραλίας Ναυάγιο στη Ζάκυνθο

otavoice

Δ. Χανίων: Απομάκρυνση ανενεργών περιπτέρων από το κέντρο της πόλης

otavoice

Δ. Ασπροπύργου: Οικονομική ενίσχυση επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων 2024

otavoice

Δυναμικό παρών δίνει το OTAVOICE στην 88η ΔΕΘ!

otavoice

Δ. Σαρωνικού για ελεύθερες παραλίες: Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση

otavoice