OTA VOICE
Uncategorized Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμαρχος Ρόδου, Αλ. Κολιάδης: «Χθες ήταν μια δύσκολη μέρα, αλλά η Ρόδος άντεξε»

Ο δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου Αλέξανδρος Κολιάδης σχολιάζοντας την δύσκολη ημέρα που πέρασε το νησί από τις έντονες βροχοπτώσεις ανέφερε:

Χθες ήταν μια δύσκολη μέρα, αλλά η Ρόδος άντεξε.

Η χθεσινή νεροποντή και ο τεράστιος όγκος νερού που έπεσε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα επηρεάζοντας την καθημερινότητα και την ασφάλεια όλων μας.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίσατε. Η προετοιμασία που έγινε από τις αρμόδιες υπηρεσίες αποδείχθηκε πως δεν ήταν επαρκής για τέτοιου είδους πρωτοφανή φαινόμενα.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τα προβλήματα που προκλήθηκαν αλλά αναλαμβάνουμε και την ευθύνη για την καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση για την επόμενη φορά. Δυστυχώς δεν μιλάμε πλέον για
έκτακτα καιρικά φαινόμενα αλλά για μια νέα κανονικότητα.

Οι εικόνες που είδαμε χθες στη Ρόδο αλλά και σε όλη την υπόλοιπη χώρα, δεν επιτρέπουν να συνεχίσουμε τη διαχείριση και την οχύρωση απέναντι στα έκτακτα καιρικά φαινόμενα με τον τρόπο που γινόταν.

Η πόλη της Ρόδου όπως επίσης και οι άλλες περιοχές του νησιού που επλήγησαν, επανήλθαν πολύ γρήγορα στους κανονικούς τους ρυθμούς, χάρις στην άμεση παρέμβαση και ανταπόκριση των συνεργείων του Δήμου και της ΔΕΥΑΡ.

Η προστασία των πολιτών της Ρόδου αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητά μας και για τον λόγο αυτό έχω συγκαλέσει σήμερα έκτακτη σύσκεψη με όλους τους Αντιδημάρχους και τους Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους, προκειμένου να καταρτιστεί ένα επικαιροποιημένο και ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης και διαχείρισης για την επόμενη φορά που θα έρθουμε αντιμέτωποι με παρόμοιες καταστάσεις. Γιατί δυστυχώς αυτό δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Μπορούμε όμως να το διαχειριστούμε καλύτερα και αποτελεσματικότερα.

Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Ρόδου για την κατανόηση και την υπομονή, τους υπαλλήλους του Δήμου και της ΔΕΥΑΡ που εργάστηκαν ακατάπαυστα και τους συνεργάτες μου Αντιδημάρχους και τους Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους που μέχρι την αποκατάσταση των προβλημάτων ήταν μαζί μου έξω στους δρόμους, δίπλα στους συμπολίτες μας.

Ακούμε με προσοχή κάθε καλοπροαίρετη κριτική που μας ασκείτε για να γίνουμε καλύτεροι. Ο πολίτης έχει τον πρώτο λόγο, σε εσάς λογοδοτούμε και από εσάς κρινόμαστε.

Μαζί θα κάνουμε τη Ρόδο πιο ασφαλή και ανθεκτική απέναντι στις προκλήσεις που μας φέρνουν οι καιροί.

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη προσέλευση στη γιορτή της ΔΕΘ – Συνεχίζεται έως 15/9

otavoice

Μ. Μποκέας: «Χτίστε έναν κόσμο για όλους, χωρίς διακρίσεις κι αποκλεισμούς»

otavoice

Π.Δ.Ε: Έναρξη του 8ου Εργαστηρίου Παραδοσιακής Δόμησης στην Κοζάνη

otavoice

ΠΔΕ: Έκπτωτος ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, λόγω παραβίασης ασυμβίβαστου

otavoice

Δ. Σουφλίου: Τριήμερο με επίκεντρο Αθλητισμό, Πολιτισμό και Περιβάλλον

otavoice

Δήμος Ασπροπύργου: Έναρξη εγγραφών των τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου

otavoice