OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Reuters: Εντός της ημέρας η επιχείρηση ρυμούλκησης του “Sounion”

Εντός της ημέρας, σύμφωνα με το Reuters, αναμένεται να αρχίσει η επιχείρηση απομάκρυνσης του δεξαμενόπλοιου Sounion που πλέει φλεγόμενο στην Ερυθρά Θάλασσα. Στη περιοχή που είναι αγκυροβολημένο, εντοπίζεται -μέσω δορυφορικών φωτογραφιών- θαλάσσια ρύπανση.

Ρυμουλκά αναμένεται να ξεκινήσουν την Κυριακή την επιχείρηση ρυμούλκησης του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου Sounion, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών των Χούθι της Υεμένης, Τζαμέλ Άμερ, σε ανακοίνωση που ανήρτησε στο Facebook.

Το Sounion χτυπήθηκε επανειλημμένα σε επίθεση των Χούθι στις 21 Αυγούστου ανοικτά του λιμανιού Χοντάιντα, που ελέγχουν οι Yεμενίτες αντάρτες, στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι Χούθι τόνισαν πως το έπληξαν με drones και πυραύλους.Unmute

Οι αντάρτες είχαν δηλώσει ότι είναι σύμφωνοι να εφαρμοστεί «προσωρινή ανακωχή» για να μεταφερθεί σε ασφαλές λιμάνι το δεξαμενόπλοιο στο οποίο επιτέθηκαν, καθώς εκφράζεται ανησυχία για οικολογική καταστροφή στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε την Τετάρτη η διπλωματική αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ, ωστόσο εκπρόσωπός τους έσπευσε να διευκρινίσει λίγο αργότερα πως δεν κηρύσσεται κατάπαυση του πυρός από πλευράς τους, αλλά απλώς αποφασίστηκε να επιτραπεί να γίνει επιχείρηση ρυμούλκησης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Σχετικά Άρθρα

Θλίψη για το θάνατο του ηθοποιού Δάνη Κατρανίδη

otavoice

88η ΔΕΘ: Εκπαίδευση,τεχνολογία, έρευνα και καινοτομία στο αφιέρωμα AKADEMIA

otavoice

Νεκτάριος Φαρμάκης: Μαζί και για το επόμενο άλμα

otavoice

Καθηγήτρια Υδρολογίας: Επιδεινώνεται συνεχώς το πρόβλημα με το νερό- Μέτρα εξοικονόμησης στην Αττική

otavoice

Αποσυντίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ – Ο νεόνυμφος Κασσελάκης «πετάει το γάντι» στον Τσίπρα

otavoice

Τις σορούς έξι ομήρων ανέκτησε ο ισραηλινός στρατός – Κλιμακώνεται εκ νέου η ένταση

otavoice