OTA VOICE
Video Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων ΑΜΘ στο OTAVOICE για τα έκτακτα μέτρα στην Ξάνθη

Πώς φτάσαμε στην κατάσταση και τι μέτρα πάρθηκαν στην περιοχή σύμφωνα με τα όσα μετέφερε αποκλειστικά στο OTAVOICE ο Αρχιπύραρχος Κώστας Δαδούδης

Λίγο μετά τις εννιά το πρωί ξεκίνησε η ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Ξάνθης για την έξαρση του κορονοϊού στην περιοχή με παρόντες τους Χαρδαλιά και Τσιόδρα, τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, τους δημάρχους της ΠΕ Ξάνθης και τους επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων στην εφαρμογή του νέου πλαισίου περιοριστικών μέτρων.

Σημειώνεται ότι τα νέα κρούσματα στην περιοχή οδήγησαν σε νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, που τέθηκαν σε ισχύ από τις 6 σήμερα το πρωί. Τα περιοριστικά μέτρα, εκτός των άλλων, περιλαμβάνουν αναστολή λειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών τις βραδινές ώρες, καθώς και όλων των δημόσιων και ιδιωτικών συναντήσεων για 7 ημέρες.

«Παρών» και ο Αρχιπύραρχος Κώστας Δαδούδης. Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων ΑΜΘ βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στη «μάχη» κατά του ιού και συμμετέχει στον ευρύτερο σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σε μια προσπάθεια να αποτυπωθεί το χρονικό της έξαρσης του ιού ο κ. Δαδούδης ανέφερε αποκλειστικά στο OTAVOICE:

«Μέσω Βουλγαρίας ήρθε αρκετός κόσμος στη χώρα μας που δούλευε με συμβάσεις σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης.Κάτοικοι των περιοχών αυτών, που ήρθαν είτε για το Ραμαζάνι, είτε γιατί έληξαν οι συμβάσεις τους. Προφανώς δεν έγινε ο έλεγχος στα σύνορα με τη Βουλγαρία και δεν τέθηκαν σε καραντίνα όσοι εισήλθαν. Το αποτέλεσμα όμως ήταν να συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος στην περιοχή. Που δυστυχώς δεν έπαιρνε τα μέτρα που έπρεπε και συνωστίζονταν όλοι με αποτέλεσμα να υπάρξει διασπορά του ιού και σημαντική αύξηση κρουσμάτων » υπογράμμισε σχετικά ο Δαδούδης.

Αναφορικά με τα μέτρα που πάρθηκαν για την κοινότητα του Εχίνου του Δήμου Μύκης ο κ., Δαδούδης υπογράμμισε πως αποφασίστηκε η απαγόρευση δημόσιων και ιδιωτικών συγκεντρώσεων-συναθροίσεων, της κυκλοφορίας των πολιτών καθημερινά από ώρα 21:00 ως ώρα 07:00 της επομένης και μεταξύ άλλων είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που διαβιούν στην περιοχή. Επίσης αποφασίστηκε αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων και δημοτικών ενώ θα επιτρέπονται οι κτηνοτροφικές εργασίες σε συγκεκριμένες ώρες.

Αναφορικά με τα μέτρα που αποφασίστηκαν για την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα, η απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου και η προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ κατόπιν ραντεβού.

 

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice