OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Η Μαρία Καμμά στο OTAVOICE για το «success story» της Τήλου στη διαχείριση αποβλήτων

Σε κοιτίδα βιώσιμης ανάπτυξης έχει μετατραπεί το νησί της Τήλου – Η Δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά στο OTAVOICE

Η Τήλος εκτός από ένα όμορφο ακριτικό νησί στην άγονη γραμμή είναι ένα νησί με το μεγαλύτερο ποσοστό ανακύκλωσης στον κόσμο.

Οι κάτοικοι των 350 σπιτιών του νησιού του Νοτίου Αιγαίου, από τον πιο μικρό, μέχρι τον πιο μεγάλο, κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα θαύμα. Μέσω του προγράμματος Just Go Zero Waste της Polygreen, και την υποστήριξη της Αυτοδιοίκησης, ένωσαν τις δυνάμεις τους και έκαναν όλο τον κόσμο να μιλάει γι αυτούς, σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων. Έτσι και επίσημα Τήλος είναι το πρώτο νησί στον κόσμο που επιτυγχάνει 100% εκτροπή από την ταφή των αποβλήτων. Ύστερα από τις πρωτιές της σε διείσδυση ΑΠΕ, που επίσης φθάνει το 100%, αλλά και σε μείζονα κοινωνικά ζητήματα, η μαγική Τήλος για ακόμα μία φορά δείχνει τον δρόμο.

«Η Τήλος στα πλαίσια της προσπάθειας για όσο το δυνατόν λιγότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον ξεκίνησε μια προσπάθεια το 2021 για να μετατρέψει το νησί, σε νησί μηδενικών αποβλήτων. Ξεκινήσαμε την διαδικασία μετατροπής του ΧΥΤΑ σε ένα Κέντρο Κυκλικής Καινοτομίας σε συνεργασία με την Polygreen και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» αναφέρει στο OTAVOICE η Δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά επιχειρώντας ένα γρήγορο flashback στην πορεία προς την επιτυχία και συνεχίζει:

«Στην Τήλο δεν θάβεται τίποτα από απορρίμματα. Όλα ανακυκλώνονται, κομποστοπιούνται ή φεύγουν σε άλλες χρήσεις. Έχουν απομακρυνθεί οι κάδοι απορριμμάτων από τους κοινοχρήστους χώρους. Κάτοικοι και επισκέπτες έχουν μπει σε διαδικασία να αντιμετωπίζουν τα απορρίμματα ως αντικείμενα προς επαναχρησιμοποίηση. Έκπληξη οι μαθητές και οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που μπήκαν δυναμικά σε αυτή την διαδικασία».

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις της Δημάρχου:

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice