OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ασυνείδητοι εναπόθεσαν επικίνδυνα απόβλητα στον Ασωπό ποταμό-Άμεσα κινητοποιήθηκε ο Δήμος Ωρωπού για να προστατευθεί η δημόσια υγεία

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ωρωπού ενημέρωσε τους πολίτες για την εναπόθεση επικίνδυνων αποβλήτων στον Ασωπό ποταμό από αγνώστους και την άμεση κινητοποίησή του προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία.

Οι ασυνείδητοι άφησαν τα χημικά απόβλητα σε δεξαμενές 1 τόνου, στην περιοχή της εκβολής του Ασωπού ποταμού. Μόλις οι Αρχές του Δήμου αντιλήφθηκαν το θλιβερό και απαράδεκτο γεγονός, κινητοποιήθηκε άμεσα τόσο ο μηχανισμός του Δήμου όσο και ο κρατικός μηχανισμός, για να αντιμετωπιστεί κάθε ενδεχόμενο περιβαλλοντικής ρύπανσης και να προστατευθεί πρωτίστως η δημόσια υγεία.

Ήδη, μετά τον αποκλεισμό της περιοχής από τις αστυνομικές αρχές, έχουν επιληφθεί του θέματος η 1η ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και οι Ελεγκτές του Υπουργείου Περιβάλλοντος, φροντίζοντας να ταυτοποιηθεί το περιεχόμενο των δεξαμενών και να απομακρυνθεί με ασφάλεια από το Δήμο.

Η Δημοτική Αρχή Ωρωπού,  παρακαλεί τους πολίτες να παραμείνουν μακριά από τον χώρο εναπόθεσης και να ακολουθούν τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, δήλωσε ότι “με περιβαλλοντικά θέματα δεν παίζουμε, έχουν άμεση σχέση με την υγεία των δημοτών και την ποιότητα ζωής μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίζει με τις ζωές μας. Πρέπει οι ασυνείδητοι να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν”. 

 

Σχετικά Άρθρα

Στο ΣτΕ οι δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας για το χωροταξικό των ΑΠΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στους Γάλλους και σε όλη την Ευρώπη …»

otavoice

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και Δήμος: «Γιορτή για τα Παιδιά στη Νέα Φιλαδέλφεια»

otavoice

Εθελοντική αιμοδοσία από το Δ. Ωραιοκάστρου την Κυριακή 22/9

otavoice

Δ. Αθηναίων: Ξεκινούν τα Προγράμματα Δημιουργικής Μάθησης για όλες τις ηλικίες

otavoice

Δ. Φυλής: Με μεγάλη επιτυχία το Αρβανίτικο πανηγύρι της Γρίζας

otavoice