OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: Ραγδαία αύξηση των θυμάτων στην Ιταλία – Στους 197 οι νεκροί

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η επιδημία του κορονοϊού στην Ιταλία με την σημερινή ημέρα να καταγράφεται ως η πιο τραγική αφού 49 άτομα , έχασαν την ζωή τους.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία των ιταλικών αρχών τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα είναι πλέον 3916. Οι νεκροί είναι 197, ενώ 523 ασθενείς έχουν ιαθεί.Παράλληλα, η κυβέρνηση της Ρώμης ετοιμάζεται να προχωρήσει σε χιλιάδες προσλήψεις στον τομέα της δημόσιας υγείας. Αναμένεται να διατεθεί περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ, αρχίζοντας από την ενίσχυση των μονάδων εντατικής θεραπείας αλλά και την γενικότερη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Επίσης σύμφωα με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Moody’s, η ιταλική οικονομία θα υποστεί σημαντικές συνέπειες από την κρίση του κορονοϊού. Για την φετινή χρονιά ο οίκος προβλέπει ότι το ΑΕΠ της χώρας θα έχει αρνητική ανάπτυξη της τάξης του -0,5% και ότι η οικονομική ύφεση θα γίνει αισθητή από το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Τρόμος επικρατεί στο Λονδίνο όπου μπήκε  «λουκέτο» στα γραφεία του Facebook  μετά από απόφαση της  ομώνυμης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, έπειτα από επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση ελήφθη, όταν ένας εργαζόμενος, που διαμένει μόνιμα στη Σιγκαπούρη και επισκέφθηκε τα γραφεία της εταιρείας στη βρετανική πρωτεύουσα, κατά το χρονικό διάστημα 24-26 Φεβρουαρίου, διαγνώστηκε θετικός στον ιό Covid-19.
Εν τω μεταξύ, οι τεχνολογικοί κολοσσοί Amazon, Microsoft, Google και Facebook συνιστούν πλέον στους υπαλλήλους τους να μην προσέρχονται στους χώρους εργασίας τους, αλλά να δουλεύουν από το σπίτι.

Αύξηση των κρουσμάτων και στην Γερμανία όπου το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε την ύπαρξη 134 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 στη χώρα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Γερμανία αυξήθηκε σε 534 από 400 που είχε ανακοινωθεί χτες. Περισσότερα από τα μισά κρούσματα (281) έχουν εντοπιστεί στο δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας,το οποίο έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό ανάμεσα στα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας.

 

Σχετικά Άρθρα

Απ. Τζιτζικώστας: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη …»

otavoice

Motor Oil: Σε ύφεση η φωτιά – Τρεις εργαζόμενοι ελαφρά τραυματίες

otavoice

Εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο- 2.800 τραυματίες και 9 νεκροί – Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ

otavoice

Στην Αθήνα αύριο ο Πρόεδρος της Κύπρου, στην εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννο Κρανιδιώτη

otavoice

Μεγάλη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil (βίντεο)

otavoice

Ταυτόχρονες ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό – Εκατοντάδες τραυματίες μέλη της Χεζμπολάχ

otavoice