OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: 32 νεκροί και 95 νέα κρούσματα στην Ελλάδα- Συνολικά 1.061 κρούσματα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα , 4 ακόμη ασθενείς έχασαν την ζωή τους από τις επιπλοκές της επιδημίας του κορονοϊού και ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην χώρα μας ανέρχεται στους 32.

Από τα θύματα 25 είναι άνδρες και 7 γυναίκες , με μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη και σε ποσοστό 89% είχαν υποκείμενα νοσήματα. Μέσος όρος των θανόντων είναι τα 73 έτη.

Όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος κ. Τσιόδρας, ανιχνεύθηκαν 95  νέα κρούσματα  και ο συνολικός αριθμός από την αρχή εκδήλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, ανέρχεται στα 1.061.

69 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ. 57 άνδρες και 12 γυναίκες.  Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη.

Η πλειοψηφία των κρουσμάτων παραμένει να είναι από άνδρες και γεωγραφικά από την Αττική.

52 πολίτες ανάρρωσαν πλήρως και έχουν πάρει εξιτήριο. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 14.363  διαγνωστικά τεστ.

Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε ότι, εγκρίναμε νέα έκδοση του θεραπευτικού πρωτοκόλλου. Θα ανανεώνεται με βάση τα διεθνή δεδομένα. Θέλω να κάνω ειδική μνεία στις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές, στους τραυματιοφορείς, τις καθαρίστριες, το διοικητικό προσωπικό, που έχουν υπερβάλει εαυτούς, είπε ο καθηγητής.

Ο κ. Τσιόδρας απαντώντας σε ερώτηση τόνισε ότι υπάρχει συσχετισμός του κορονοϊού με βλάβες στο καρδιαγγειακό σύστημα για τις οποίες δεν έχει εντοπιστέι ο μηχανισμός που τις προκαλεί. Στα πλαίσια αντιμετώπισης της καρδιοτοξικότητας,  έχει επιλεχθεί η χρήση της ουσίας κολχικίνης, η οποία λειτουργεί θετικά στα καρδιολογικά νοσήματα.

 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς  αναφερόμενος στο θέμα των εγκλωβισμένων ελλήνων στο εξωτερικό , ανέφερε ότι τους θέλουμε όλους κοντά μας. Όμως δεν μιλάμε για γενικό επαναπατρισμό γιατί αυτό θα ήταν καταστροφικό για την πατρίδα μας.

Γίνονται ενέργειες να επιστρέψουν αυτοί που έχουν ειδικό λόγο και έχουν συνεργαστεί με τις πρεσβείες μας.

Από αύριο Κυριακή στις 3.00 π.μ. και μέχρι τις 15 Απριλίου, διακόπτονται οι πτήσεις προς και από την Ολλανδία.

Για την σημερινή εικόνα σε λαικές αγορές ανέφερε ότι δεν ήταν η κατάσταση αυτή που πρέπει. Από Δευτέρα σε όποια λαική αγορά δεν συμορφώνονται στα μέτρα , αυτή θα κλείνει οριστικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η πρωτοβουλία συστράτευσης εθθελοντών στην εθνική προσπάθεια έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, και μέχρι σήμερα 10.000 περίπου αιτήσεις έχουν υποβληθεί στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Οι εθελοντές αφού καταγραφούν και ταξινομθούν θα διοχετευτούν εκεί που υπάρχει ανάγκη.

Στο νοσοκομείο Καστοριάς, που αντιμετώπισε  προβλήματα με κρούσματα στο προσωπικό, έχουν αναλάβει υπηρεσία γιατροί και άλλο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και έχει σταλεί προστατευτικό υλικό.

Σχετικά Άρθρα

Ο καθηγητής Κ. Φουντάς εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συμβουλίου του CERN, στη Γενεύη

otavoice

Εντολή απομάκρυνσης υπαλλήλων της αμερικανικής πρσβείας από το Λίβανο

otavoice

Λίβανος: Τριήμερο πένθος στη χώρα για τον θάνατο του Χασάν Νασράλα

otavoice

Moody’s: Νέα υποβάθμιση του Ισραήλ – Οι αντιδράσεις αξιωματούχων

otavoice

Βελόπουλος: “Το εθνικό συμφέρον είναι πάνω από όλους και πάνω από όλα”

otavoice

Διασώθηκαν 66 μετανάστες ανοιχτά της Κορώνης – Συνελήφθησαν οι 4 διακινητές τους

otavoice