OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Καλπάζει ο κορονοϊός στην Τουρκία- Στα 9.217 τα κρούσματα και 131 οι νεκροί

Συνεχίζει να εξαπλώνεται με καταιγιστικούς ρυθμούς η πανδημία του κορονοϊού στην Τουρκία.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά 1.815 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν από τους εργαστηριακούς ελέγχους και ο συνολικός αροθμός των κρουσμάτων ανέβηκε στα 9.217.

Επίσης ανακοίνωσε το θάνατο 23 ατόμων και ο συνολικός αριθμός των νεκρών έφτασε τους 131.

Ο υπουργός ανέφερε μέσω του Twitter ότι έχουν διενεργηθεί μέχρι τώρα 65.446 διαγνωστικά τεστ, εκ των οποίων τα 9.982 μόνο τις τελευταίες 24 ώρες. Στόχος των τουρκικών αρχών είναι να καταφέρουν να κάνουν 10.000 τεστ ημερησίως. 105 ασθενείς έχουν αναρρώσει σύμφωνα με τον τούρκο αξιωματούχο.

Η αργοπορία λήψης μέτρων και οι κακοί χειρισμοί του Ταγίπ Ερντογάν, εκτόξευσαν μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα τον ιο στη χώρα. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι η Τουρκία έχει τον πιο επιθετικό ρυθμό εξάπλωσης από όλες τις χώρες, γεγονός που αν αναλογιστούμε ότι μιλάμε για μια χώρα των 100 εκατομμύριων , με χαμηλό υγειονομικό σύστημα στο μεγαλύτερο μέρος της μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλγκτες καταστάσεις, με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Ενώ παρουσίασε καθυστερημένα κρούσματα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες φιγουράρει πλέον μέσα στις πρώτες θέσεις σε παγκόσμια κλίμακα.

Σε καραντίνα έθεσε σήμερα την Κωνσταντινούπολη ο νομάρχης, ζητώντας από όλους τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι για 48 ώρες.  Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αποφεύγοντας να κηρύξει γενικό lockdown η κυβέρνηση για όλη τη χώρα, άφησε στους τοπικούς άρχοντες την ευθύνη.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Έκανε το σταυρό του και απέκλεισαν πέντε μήνες τον Πρωταθλητή Ευρώπης στο τζούντο

otavoice

Ν. Χριστοδουλίδης: «Μέγιστη τιμή για τον Γ. Κρανιδιώτη, η Κύπρος απαλλαγμένη από κατοχικά στρατεύματα»

otavoice

Νέες εκρήξεις στο Λίβανο- 3 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες μέλη της Χεζμπολάχ

otavoice

Κλείνει προληπτικά το Φαράγγι της Σαμαριάς μετά την τραγωδία

otavoice

Το Κίεβο υποστήριξε ότι ανέκοψε τη ρωσική αντεπίθεση στο Κουρσκ

otavoice

18.000 ευρώ η μπορδοροδοκόκκινη μπουχάρα για την “ολιγάρχη” Όλγα, στο Τουρισμού

otavoice