OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας μέχρι της 27 Απριλίου

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού, παρατείνονται μέχρι της 27 Απριλίου και ώρα 06.00 πμ.

Επίσης ανακοίνωσε ότι δεν επιτρέπεται η αλλαγή της μονίμου διεύθυνσης κατοικίας  από φυσικά πρόσωπα, μέσα από ηλεκτρονικές πλατφόρμες, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων.Αυτό ισχύσει και για χειρόγραφες αιτήσεις σε ΔΟΥ. Θα οριστεί με νεότερη απόφαση ο τρόπος αλλαγής της μονίμου κατοικίας αλλά θα είναι για εξαιρετικές περιπτώσεις.

Οι περιορισμοί κίνησης δεν αφορούν συμπολίτες μας με σοβαρά προβλήματα υγείας οι οποίοι έχουν απδεδειγμένα ανάγκη την σωματική άσκηση ή το κολύμπι. Αυτοί με τα απαραίτητα έγγραφα μπορούν να ασκούνται απρόσκοπτα.

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι δυστυχώς κάποια μικρή μερίδα συμπολιτών μας επιμένει να μην τηρεί τα περιοριστικά μέτρα. Παρατηρήσαμε  σήμερα ειδικά από την μητροπολιτική Αθήνα κάποια αυξημένη δραστηριότητα, σε κεντρικούς δρόμους και παραδρόμους του εθνικού δικτύου.  Η στάση τους είναι απολύτως αντικοινωνική. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει μηδενική ανοχή και αυτό απομένει να αποδειχτεί.

Δημιουργήθηκαν δυο διαδικτυακές πλατφόρμες με πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, τον συντονισμό του  Υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου και την συνεργασία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Το citysolidarity.gon.gr  και το animals.gov.gr, που το πρώτο αφορά τη συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων,είδη πρώτης ανάγκης και ατομικής προστασίας  και  υπηρεσιών για ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Η δεύερη πλατφόρμα αφορά τη στήριξη των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων με τρόφιμα και υπηρεσίες κτηνιατρικής φροντίδας.

Καταλήγοντας ο κ Χαρδαλιάς τόνισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να γκρεμίσουμε όσα με κόπο και υπευθυνότητα χτίσαμε. Συνεχίζουμε είπε να τηρούμε πιστά τις οδηγίες για να βγούμε νικητές μέσα από την επιδημιολογική κρίση.

 

Σχετικά Άρθρα

Απ. Τζιτζικώστας: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη …»

otavoice

Motor Oil: Σε ύφεση η φωτιά – Τρεις εργαζόμενοι ελαφρά τραυματίες

otavoice

Εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο- 2.800 τραυματίες και 9 νεκροί – Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ

otavoice

Στην Αθήνα αύριο ο Πρόεδρος της Κύπρου, στην εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννο Κρανιδιώτη

otavoice

Μεγάλη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil (βίντεο)

otavoice

Ταυτόχρονες ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό – Εκατοντάδες τραυματίες μέλη της Χεζμπολάχ

otavoice