OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Οδηγίες της Περιφέρειας Αττικής στους πολίτες για το νέο ψυχρό κύμα κακοκαιρίας

Οι επισκέψεις της κακοκαιρίας στην Ελλάδα δεν φαίνεται να τελειώνουν άμεσα κι αυτό γιατί μετά τη “Σοφία” και τα χιόνια που έφερε ακολουθεί ο  «Τηλέμαχος» που θα φέρει μαζί του χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμη και μέσα στην Αθήνα.

Τα φαινόμενα του τελευταίου διημέρου αρχίζουν να υποχωρούν και την Κυριακή θα επικρατήσουν ομαλές καιρικές συνθήκες. Ωστόσο τα χιόνια δεν θα λιώσουν γρήγορα αφού τη Δευτέρα ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό επηρεάζει με χιόνια και κρύο την Ελλάδα.

Η Περιφέρεια Αττικής με ενημέρωση της δίνει οδηγίες προς τους πολίτες για τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται από αύριο Δευτέρα 7-1-2019 και την Τρίτη 8-1-2019 με κύρια χαρακτηριστικά με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τις σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους στα πελάγη. Τα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν και την Αττική.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το από 6-1-2019 Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Α] Πολύ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τη Δευτέρα (07-01-2019) και την Τρίτη (08-01-2019) κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο oποίος σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται να είναι κατά τόπους ολικός.

Β] Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν από το μεσημέρι της Δευτέρας (07-01-2019) στη Χαλκιδική, τις Σποράδες, την Εύβοια και από το βράδυ της Δευτέρας (07-01-2019) στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής κυρίως Ανατολικής και Βόρειας), καθώς και σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής και Κεντρικής Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα), οι οποίες την Τρίτη (08-01-2019) αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες πληροφορίες και μέτρα προστασίας https://bit.ly/2FcwcfK

Συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή των καιρικών συνθηκών και λήψη μέτρων προστασίας.

Παρακαλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τα δελτία τύπου της ΓΓΠΠ (www.civilprotection.gr), τα τακτικά δελτία πρόγνωσης της ΕΜΥ (www.emy.gr) και να είναι προσεκτικοί, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Κρίνεται σκόπιμο να αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων. Εφόσον είναι αναγκαία η μετακίνηση να προτιμούνται η αστική συγκοινωνία και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ενημερωνόμαστε για την κατάσταση των δρόμων από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές (και στο διαδικτυακό τόπο της ΕΛ. ΑΣ https://bit.ly/2Grc2kE),

Σχετικά Άρθρα

Στο ΣτΕ οι δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας για το χωροταξικό των ΑΠΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στους Γάλλους και σε όλη την Ευρώπη …»

otavoice

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και Δήμος: «Γιορτή για τα Παιδιά στη Νέα Φιλαδέλφεια»

otavoice

Εθελοντική αιμοδοσία από το Δ. Ωραιοκάστρου την Κυριακή 22/9

otavoice

Δ. Αθηναίων: Ξεκινούν τα Προγράμματα Δημιουργικής Μάθησης για όλες τις ηλικίες

otavoice

Δ. Φυλής: Με μεγάλη επιτυχία το Αρβανίτικο πανηγύρι της Γρίζας

otavoice