OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Αποκλείσθηκαν οι οικογένειες από το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού- Μύθος οι δωρεάν διακοπές

Αυτό είναι κράτος πρόνοιας ή παράνοιας;

Στο πολυδιαφημιζόμενο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού,που λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα έπαιζε τον βασικό  ρόλο στήριξης του τουρισμού στη χώρα συμβαίνουν τραγελαφικά γεγονότα που αγγίζουν τα όρια της παράνοιας και του εμπαιγμού.

Εκατοντάδες  οικογένειες με την έκδοση των αποτελεσμάτων διαπίστωσαν πως δεν είχαν ανακηρυχθεί δικαιούχοι όλα τα μέλη της οικογένειας, αλλά ένα μέρος από αυτά, παρόλο που πληρούσαν όλα τα κριτήρια. Σε τετραμελή οικογένειες “κληρώθηκαν” ένα ή δύο μέλη , σε τριμελή οικογένειες “κληρώθηκε”ένα μέλος, με αποτέλεσμα να καλούνται να καλύψουν ιδίοις τα έξοδα των διακοπών τους.

Να συνυπολογιστεί ότι το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού δεν καλύπτει το σύνολο των δαπανών στα καταλύματα, αφού αν επιλεγεί από τους δικαιούχους τουριστική μονάδα για παράδειγμα 4 αστέρων , ο δικαιούχος θα κληθεί να καταβάλει ως συμμετοχή το 50% περίπου της αξίας διαμονής. Φανταστείτε λοιπόν μια τετραμελή οικογένεια που κληρώθηκαν μόνο το ένα ή τα δυο μέλη της στο πρόγραμμα να επιλέξει ένα ξενοδοχείο 3 ή 4 αστέρων, πόσα θα χρειαστεί να καταβάλει για να πραγματοποιήσει τις δήθεν δωρεάν διακοπές του Κοινωνικού Τουρισμού.

Όσο για τα καταλύματα που προσφέρονται δωρεάν στο πρόγραμμα( χωρίς συμμετοχή) θα ήταν καλό αυτοί που τα επέλεξαν να μπορούσαν να μείνουν σε κάποια από αυτά, όταν ζητούν από τον κόσμο να το κάνει. Γιατί κάποια μόνο τουριστικά καταλύματα δεν είναι.

Που είναι η στήριξη της ελληνικής οικογένειας;

Συμπεραίνει τελικά κάποιος ότι επικράτησε στους ινστρούχτορες του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ, η λογική να επιλεχθούν μεμονωμένα άτομα και όχι οικογένειες, έτσι ώστε για καθαρά λόγους επικοινωνιακούς και ψηφοθηρικούς να συμμετάσχει μεγάλος αριθμός οικογενειών, να ανοίξει η βεντάλια, ασχέτως αν το πρόγραμμα χάνει την ουσία του, να προσφέρει δηλαδή δωρεάν διακοπές σε εργαζόμενους γονείς που μέσα στην οικονομική κρίση αδυνατούν να προσφέρουν στα παιδιά τους. Καμία πρόβλεψη δεν υπήρχε στο πρόγραμμα για την ελληνική οικογένεια. Όπως καμιά πρόβλεψη δεν υπάρχει για την υπογεννητικότητα και την στήριξης της ελληνικής οικογένειας.

Σημείωση: Στη διάθεση της συντακτικής ομάδας του otavoice βρίσκονται στοιχεία από καταγγελίες πολιτών που επιβεβαιώνουν πλήρως το ρεπορτάζ.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τυφώνας «Μίλτον: Ώρα μηδέν για την Φλόριντα – Δήμαρχος Τάμπα: «Εάν μείνετε πίσω θα πεθάνετε»

otavoice

Συνάντηση ηγετικών στελεχών Χαμάς και Φάταχ στο Κάιρο με στόχο την παλαιστινιακή ενότητα

otavoice

Χάρης Δούκας: “Ο κ. Ανδρουλάκης δε θέλει το debate”

otavoice

Ισπανία: Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ καταγγέλλει την ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο

otavoice

Ακυρώνεται το debate Ανδρουλάκη – Δούκα στην ΕΡΤ

otavoice

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Μίμη Πλέσσα

otavoice