OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Η Λακωνία φλέγεται- Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Στις φλόγες έχει παραδοθεί από το μεσημέρι του Σαββάτου μεγάλο μέρος  της Λακωνίας και ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τιτάνια μάχη να ακόψουν την πύρινη λαίλαπα που έχει αποτεφρώσει χιλιάδες στρέμματα και έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές. Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός της διπλής εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Ανατολική Μάνη και Δήμο Ευρώτα.

Αυτή την ώρα στο μέτωπο της Ανατολικής Μάνης, παραμένουν και επιχειρούν 155 πυροσβέστες, με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, και 47 οχήματα περιμένοντας με το πρώτο φως της ημέρας να ριχτούν στη μάχη τα εναέρια μέσα. Επίσης δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στο δήμο Ευρώτα.

Ο πύρινος εφιάλτης ξεκίνησε το μεσημέρι από την περιοχή Λαγκαδά στην Ανατολική Μάνη και λόγω των σφοδρών ανέμων που επικρατούσαν εξαπλώθηκε και απείλησε πέντε οικισμούς οι οποίοι προληπτικά εκκενώθηκαν. Σε Δροσοπηγή , Βαχό, Γέρμα , Σκαμνάκι και Νεοχώρι οι κάτοικοι αναγκάστηκαν προληπτικά να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ο κεντρικός οδικός άξονας Γυθείου Αερόπολης έκλεισε και η κυκλοφορία διαξάγεται με δυσκολία από παρακαμπτήριους οδούς.

Σύμφωνα με ρεπορταζ της τελευταίας στιγμής, η πυρκαγιά έχει απομακρυνθεί από τους οικισμούς και καίει δασική περιοχή ενώ οι άνεμοι έχουν κοπάσει και η εικόνα αν και παραμένει εξαιρετικά δύσκολη είναι πιο αισιόδοξη.

Μεγάλες καταστροφές κυρίως σε ελαιώνες σε όλη την περιοχή της Ανατολικής Μάνης από όπου πέρασε το πύρινο μέτωπο. Όπως μας μτεέφερε κάτοικος της Δροσοπηγής κάηκαν τα πάντα γύρω μας εκτός από τα πέτρινα σπίτια μας.  Ζημιές έχει υποστεί η Βυζαντινή Μονή του Αγίου Πέτρου,στην Παλαιά Καριούπολη,  η οποία πρόσφατα είχε ανακαινιστεί.

Σχετικά Άρθρα

Τυφώνας «Μίλτον: Ώρα μηδέν για την Φλόριντα – Δήμαρχος Τάμπα: «Εάν μείνετε πίσω θα πεθάνετε»

otavoice

Συνάντηση ηγετικών στελεχών Χαμάς και Φάταχ στο Κάιρο με στόχο την παλαιστινιακή ενότητα

otavoice

Χάρης Δούκας: “Ο κ. Ανδρουλάκης δε θέλει το debate”

otavoice

Ισπανία: Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ καταγγέλλει την ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο

otavoice

Ακυρώνεται το debate Ανδρουλάκη – Δούκα στην ΕΡΤ

otavoice

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Μίμη Πλέσσα

otavoice