OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κλείνουν τα προξενεία των ΗΠΑ στην Τουρκία- Φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις και απαγωγές

Για μια άκρως σοβαρή εξέλιξη μας πληροφορεί από τη Νέα Υόρκη ο δημοσιογράφος του HellasFM, Δημήτρης Φιλιππίδης. Με έγγραφo της, η Αμερικανική Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τουρκία, ανακοινώνει πως αναστέλλεται η λειτουργεία των αμερικανικών προξενείων σε όλη τη χώρα για λόγους ασφαλείας. Επίσης δίνει οδηγίες στους Αμερικανούς πολίτες να προσέχουν και να αποφεύγουν, περιοχές με εμπορικά κέντρα και συγκροτήματα γραφείων. Σοκ προκαλεί η αναφορά για πιθανές απαγωγές Αμερικανών πολιτών.

«Η αμερικανική αποστολή στην Τουρκία έλαβε αξιόπιστες αναφορές για ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις και απαγωγές εναντίον πολιτών των ΗΠΑ και αλλοδαπών υπηκόων στην Κωνσταντινούπολη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ, καθώς και ενδεχομένως άλλων τοποθεσιών στην Τουρκία. Συνιστάται στους πολίτες των ΗΠΑ να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές όπου μπορούν να συγκεντρωθούν Αμερικανοί ή αλλοδαποί, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων κτιρίων γραφείων ή εμπορικών κέντρων.

Όλες οι αμερικανικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες έκδοσης βίζα της αποστολής των ΗΠΑ στις εγκαταστάσεις της Τουρκίας (συμπεριλαμβανομένων των πρεσβεία στην Άγκυρα, Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, Προξενείου των ΗΠΑ στα Άδανα και της Προξενικής Υπηρεσίας στη Σμύρνη) τίθενται προσωρινά σε αναστολή. Άτομα με προγραμματισμένα ραντεβού θα ειδοποιηθούν μέσω email για οδηγίες σχετικά με τον προγραμματισμό του ραντεβού τους».

Σχετικά Άρθρα

Απ. Τζιτζικώστας: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη …»

otavoice

Motor Oil: Σε ύφεση η φωτιά – Τρεις εργαζόμενοι ελαφρά τραυματίες

otavoice

Εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο- 2.800 τραυματίες και 9 νεκροί – Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ

otavoice

Στην Αθήνα αύριο ο Πρόεδρος της Κύπρου, στην εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννο Κρανιδιώτη

otavoice

Μεγάλη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil (βίντεο)

otavoice

Ταυτόχρονες ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό – Εκατοντάδες τραυματίες μέλη της Χεζμπολάχ

otavoice