OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

ΗΠΑ: Χιλιάδες υποστηρικτές του Τραμπ στην Ουάσιγκτον κατά της επικύρωσης από το Κογκρέσο

Χιλιάδες υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ κατευθύνονται σήμερα στο κέντρο της Ουάσιγκτον, σε μια διαδήλωση-επίδειξη δύναμης, τη στιγμή που το Κογκρέσο θα συνεδριάσει και αναμένεται να επικυρώσει την νίκη του αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν.

Μετά από κάλεσμα του απερχόμενου προέδρου που αμφισβητεί εντόνως το εκλογικό αποτέλεσμα, παρόλη την επιδημιολογική έκρηξη και αψηφώντας τις υγειονομικές συστάσεις, άνδρες και γυναίκες, κατέφθασαν στην αμερικανική πρωτεύουσα από κάθε γωνιά της χώρας, έχοντας δημιουργήσει μια εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, που συνεχίζει να μην αποδέχεται τη νίκη του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν, ενθαρρύνει εδώ και ημέρες τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στην αμερικανική πρωτεύουσα για αυτήν την ημέρα που θα είναι «τρελή», όπως προειδοποίησε.

Οι αρχές φοβούνται την εκδήλωση επεισοδίων και έχουν λάβει ισχυρά μέτρα φύλαξης, ενώ έχουν επικεντρωθεί σε ακραίες ομάδες που μπορεί ν απροσπαθήσουν να δημιουργήσουν έκτροπα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία ενώπιον των υποστηρικτών του στις 18.00 ώρα Ελλάδας, από την πλατεία Ellipse, που βρίσκεται νότια του Λευκού Οίκου, όπου κι αναμένεται να επαναλάβει τις κατηγορίες περί εκλογικής νοθείας, τις οποίες διατυπώνει ανελλιπώς τους τελευταίους 2 μήνες, χωρίς όμως να έχει καταφέρει να παρουσιάσερι πειστικές αποδείξεις γεγονός που τον οδήγησε σε σύγκρουση ακόμη και με Ρεπουμπλικανούς αξιωματούχους.

Η Κάθριν Κάλντγουελ, ηλικίας 61 ετών, και ο σύζυγός της ήρθαν από το Όρεγκον, μια διαδρομή 5 ωρών, για να στηρίξουν τον Τραμπ. «Έκλεψαν τις εκλογές», «είμαι απόλυτα βέβαιη», είπε η ίδια στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σχετικά Άρθρα

Ερώτηση 29 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου

otavoice

Λίβανος: «Οι δρόμοι γέμισαν αίμα» – Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν το μακελειό

otavoice

Στην Αθήνα σήμερα ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης

otavoice

6 εκατ. παιδιά επηρεάστηκαν από τις καταστροφικές επιπτώσεις του τυφώνα Γιάγκι

otavoice

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil – Αποκαταστάθηκε η κίνηση

otavoice

Επίσκεψη – αστραπή του Μπλίνκεν στην Αίγυπτο

otavoice