OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Έρευνα που σοκάρει! Παγώνει ένας στους τέσσερις Έλληνες

Την δυσκολία που συναντούν οι πολίτες να διατηρήσουν στοιχειωδώς ζεστά τα σπίτια τους αποτυπώνει έρευνα της Eurostat. Συγκεκριμένα το 25,7% των νοικοκυριών στη χώρα δεν μπορούσε να εξασφαλίσει επαρκή θέρμανση.

Σχεδόν ένα στα τέσσερα νοικοκυριά δεν μπορεί να ικανοποιήσει μία από τις πλέον στοιχειώδεις βιοτικές ανάγκες, εκείνη της θέρμανσης. Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της υπερφορολόγησης και της ύφεσης έχουν εκτοξεύσει την Ελλάδα στις κορυφαίες θέσεις της Ε.Ε. ως προς το μέγεθος των κατοίκων που δεν μπορούν να ζεστάνουν επαρκώς το σπίτι τους. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το 25,7% των νοικοκυριών δυσκολεύεται να έχει άνετη πρόσβαση στη θέρμανση τους χειμερινούς μήνες. Η Ελλάδα με βάση αυτό το δεδομένο, βρίσκεται στην τρίτη υψηλότερη θέση της Ε.Ε. με τη Βουλγαρία να βρίσκεται στην κορυφή των “28” καθώς περίπου το 36,5% αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης.

Πάνω από την Ελλάδα και κάτω από τη Βουλγαρία, δηλ. στη 2η θέση βρίσκεται η Λιθουανία με το 28,9% των οικογενειών να μην έχει επαρκή θέρμανση. Στις επόμενες τρεις θέσεις μετά την Ελλάδα κατατάσσονται η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ιταλία με τα ποσοστά να διαμορφώνονται σε 22,9%, 20,4% και 15,2% αντίστοιχα.

Σχετικά Άρθρα

Στην Αθήνα αύριο ο Πρόεδρος της Κύπρου, στην εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννο Κρανιδιώτη

otavoice

Μεγάλη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil (βίντεο)

otavoice

Ταυτόχρονες ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό – Εκατοντάδες τραυματίες μέλη της Χεζμπολάχ

otavoice

ΕΕ: Αποδεκτή η δημιουργία Αγροτικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης – 50 δισ. ευρώ για τους αγρότες

otavoice

Επίτροπος “Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού” ο Απ. Τζιτζικώστας – Η νέα σύνθεση της ΕΕ

otavoice

Eurostat: Τρίτη χειρότερη η Ελλάδα στην ΕΕ το 2023, σε σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση

otavoice