OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Εμβολιαστικά κέντρα οι εκκλησίες στη Λάρισα- Σε αστυνομικό κλοιό ο Αγ. Αχίλλιος

Σε εμβολιαστικά κέντρα μετατρέπει τις εκκλησίες στην περιφέρεια του ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμος, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από μερίδα πιστών που δεν συναινούν σε αυτή την πρωτοβουλία.  Από σήμερα ξεκίνησαν στη Λάρισα, εμβολιασμοί που θα γίνονται  κάθε Κυριακή, από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ  που θα εμβολιάζουν πιστούς στα προαύλια των εκκλησιών.

Ηλεκτρισμένη ήταν η ατμόσφαιρα σήμερα πρώτη ημέρα εμβολιασμού  και πολλοί πιστοί συγκεντρώθηκαν έξω από την εκκλησία του Αγίου Αχιλλίου για να διαμαρτυρηθούν. Έντονη και πρωτοφανής ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, με δεκάδες ασυτυνομικούς και δοιμιρίες των μονάδων καταστολής να σχηματίζουν ένα φράγμα γύρω από την εκκλησία απαγορεύοντας την πρόσβαση στους συγκεντρωθέντες.

Βέβαια η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων που ξεπερνούσε σε μέτρα ακόμη και το καθιερωμένο ποδοσφαιρικό ντέρμπι της Θεσσαλίας, μεταξύ Λάρισας κια Βόλου προκάλεσε άσχημη εικόνα, κάτι που ο Μητροπολίτης Λαρίσης θα όφειλε να συνυπολογίσει. Άλλωστε ο ίδιος μίλησε για καμιά εικοσαριά που δημιουργούν προβλήματα, πως δικαιολογείται οι παρουσία τόσων ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων;

Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος στοχοποίησε τους συγκεντρωθέντες βαφτίζοντας τους  ως «οπαδούς της Χρυσής Αυγής και του Αρτέμη Σώρρα», δηλώνοντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ  ότι «οι άνθρωποι που μαζεύτηκαν εδώ απ’ έξω δεν έχουν σχέση με την Ορθόδοξη εκκλησία.

Ήταν καμιά 20αρια οπαδοί του Σώρρα, ντυμένοι με λευκά πουκάμισα, καμιά 20αρια άνθρωποι του μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο πρόσφατα καταδικάστηκε από τα δικαστήρια της χώρας μας ως εγκληματική οργάνωση.

Όμως, από το 1992 έχει καταδικαστεί από την Ιερά Σύνοδο της Ελλάδος ως εξωεκκλησιαστική οργάνωση.

Άρα λοιπόν μου ήρθαν κάποιοι ελληνολάτρες, κάποιοι ακροδεξιοί και μέσα σε αυτούς μπήκαν 6 ή 7 οι οποίοι έχουν σχέση με έναν καθηρημένο κληρικό εδώ στην περιοχή ή βρήκαν ανοικτά και μπήκαν, να το πούμε απλά κι έτσι μαζεύτηκε αυτό το συνονθύλευμα».

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο Μητροπολίτης, «εγώ θα ήθελα να παρακαλέσω να έρθουν όλοι να εμβολιαστούν πριν πεθάνουν».

 

Σχετικά Άρθρα

Ταυτόχρονες ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό – Εκατοντάδες τραυματίες μέλη της Χεζμπολάχ

otavoice

ΕΕ: Αποδεκτή η δημιουργία Αγροτικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης – 50 δισ. ευρώ για τους αγρότες

otavoice

Επίτροπος “Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού” ο Απ. Τζιτζικώστας – Η νέα σύνθεση της ΕΕ

otavoice

Eurostat: Τρίτη χειρότερη η Ελλάδα στην ΕΕ το 2023, σε σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση

otavoice

Επίθεση από τουρκικό Drone στο βόρειο Ιράκ, σε συνάντηση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν

otavoice

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ενεργειακή υποδομή στο Σούμι

otavoice