OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Η “γκεστάπο των μνημονίων” έρχεται ανήμερα της εθνικής επετείου- Στην Αθήνα η Μέρκελ 28-29 Οκτωβρίου

Την Αθήνα θα επισκεφθεί, στις 28 και 29 Οκτωβρίου, η καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, ανακοίνωσε πριν από λίγο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ.

Συμβολική κίνηση να συμπέσει με την εθνική επέτειο του ιστορικού ΟΧΙ απέναντι στο ναζισμό και τον φασισμό; Τι επιδιώκει αυτή που επέβαλε τη χώρα στο μαρτύριο των μνημονίων και φτωχοποίησε εκατομμύρια πολίτες; Προ ημερών μας είπε πως ήταν σκληρή με τους Έλληνες, απόδειξη της καταστροφικής πολιτικής που επέβαλαν στην Ελλάδα με τις γνωστές συνέπειες στην οικονομία και στην κοινωνική συνοχή.

Βέβαια ο Έλληνας Πρωθυπουργός έσπευσε πρώτος να της πλέξει το εγκώμιο, ξεχνώντας τι έχει υποστεί η χώρα από τις πολιτικές της επιλογές. Ακόμη και η ημερομηνία επίσκεψης της δεν είναι διόλου τυχαία και επιδιώκονται συνειρμοί. Ατυχής επιλογή ή σκοπιμότητα;

Οι Γερμανοί ξανάρχονται…..

Λένε πως ο δολοφόνος γυρνάει πάντα στον τόπο του εγκλήματος. Αυτό στην περίπτωση της Άνγκελα Μέρκελ ταιριάζει γάντι. Μετά την εισβολή την Άνοιξη του 1941 των μεραρχιών του Χίτλερ η περίοδος Μέρκελ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια νέα σύγχρονη περίοδος εισβολής και κατοχής, που συνοδεύτηκε από σκληρότητα, αποικιοκρατική νοοτροπία και απώλεια εθνικής κυριαρχίας.  Επίσης η πολιτική Μέρκελ εξυπηρέτησε και προστάτευσε την Τουρκία, μπλοκάροντας κάθε διαδικασία επιβολής κυρώσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  δίνοντας της περιθώριο και χώρο να ξεδιπλώσει τα σχέδια προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

Σχετικά Άρθρα

Ιράκ: Επεισοδιακή διαδήλωση κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη

otavoice

Ουκρανία: Εννέα νεκροί από ρωσικό πλήγμα σε νοσοκομείο στην περιφέρεια Σούμι

otavoice

«Βράζει» η Μ. Ανατολή: Ο διάδοχος του Νασράλα και τα σενάρια για απάντηση του Ιράν

otavoice

Τυφώνας Eλίν: Στους 50 οι νεκροί στις ΗΠΑ – Χωρίς ρεύμα εκατομμύρια πολίτες

otavoice

Ο καθηγητής Κ. Φουντάς εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συμβουλίου του CERN, στη Γενεύη

otavoice

Εντολή απομάκρυνσης υπαλλήλων της αμερικανικής πρσβείας από το Λίβανο

otavoice