OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Αντιπαράθεση Γαλιατσάτου-Κράτσα για το Μουσείο “φάντασμα” στην Κέρκυρα – Εκτεθειμένη η υποψήφια Περιφερειάρχης

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου και της υποψήφιας Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα με αφορμή το μουσείο “φάντασμα” της Κέρκυρας, Μουσείο Γιαλλινά, το οποίο η υποψήφια Περιφερειάρχης εμφανίζει στην ιστοσελίδα της ως ενεργό ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι δεν υφίσταται και μάλιστα το τελευταίο καιρό γίνεται συντονισμένη προσπάθεια από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να μπορέσει να λειτουργήσει.

Σε αρχική του ανακοίνωση ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος εντόπισε την “γκάφα” της κας Ρόδης Κράτσα και ανέδειξε την προχειρότητα και την άγνοια που… πηγάζει από την επίσημη ιστοσελίδα της, η οποία μάλιστα κατά την ίδια αποτελεί διαφήμιση σε διεθνές επίπεδο μέσα από την οποία καλούσε προσωπικότητες και Ευρωπαίους πολίτες να επισκεφτούν το μουσείο Γιαλλινά στην Κέρκυρα. Βέβαια αποτελεί ερωτηματικό ποιο ακριβώς μουσείο θα επισκεφτεί ο Βρετανός, ο Πορτογάλος και ο Ολλανδός κ.ο.κ. επισκέπτης και ποια εκθέματα θα θαυμάσει. Αυτό καλείται να απαντήσει η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Στη σχετική της ανακοίνωση η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος ανέφεραν:

“Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζαμε ότι η κα Κράτσα πάσχει από παντελή έλλειψη γνώσης της πραγματικότητας στα νησιά μας, αυτής που με κόπο, πολύ εργασία και συνεχείς προσπάθειες καταφέρνουμε μέρα την μέρα να αντιστρέψουμε. Αυτής που κληρονομήσαμε από δεκαετίες διακυβέρνησης ανθρώπων που διαχειρίστηκαν πακτωλούς χρημάτων, ανθρώπων που ανήκουν στον ίδιο κομματικό χώρο με την κα Κράτσα, ανθρώπων που πολύ λίγο αν όχι καθόλου νοιάστηκαν για τον τόπο μας.

Εκείνο που δεν γνωρίζαμε όμως, είναι ότι η κα. Κράτσα ζει σε μια εικονική πραγματικότητα. Σ΄ έναν τόπο που το πρωινό της περνά με επισκέψεις στο Μουσείο Γιαλλινά της Κέρκυρας, το οποίο μάλιστα σε πρώτη ευκαιρία προτείνει προς επίσκεψη και σε φίλους από διάφορες χώρες του κόσμου. Και όχι, τα παραπάνω δεν είναι δικά μας λόγια.

Η ίδια η κα. Κράτσα, στο επίσημο site της, σε μια ατράνταχτη απόδειξη ότι δεν γνωρίζει ούτε τα βασικά για τα νησιά μας, με συνέπεια να καθίσταται επικίνδυνη, προτρέπει φίλους να «γνωρίσουν και να προβάλλουν περισσότερο την Ελλάδα», επισκεπτόμενοι «μουσεία που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την ιστορία μας» και «εκφράζουν την ψυχή, την ιστορία και τα ιδιαίτερα γεωφυσικά χαρακτηριστικά της περιοχής». Ως τέτοιο παράδειγμα η κα. Κράτσα αναφέρει το ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑΛΛΙΝΑ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ!!! Το οποίο, όπως όλοι γνωρίζουμε, πολύ απλά δεν υφίσταται, δεν έχει λειτουργήσει ποτέ.

Και που αγωνιζόμαστε, μαζί με τους πνευματικούς ανθρώπους του τόπου, να κατασκευαστεί, να λειτουργήσει και να μεγαλουργήσει προσδίδοντας κύρος και πρόσθετους χώρους πολιτισμού στην Κέρκυρα. Προς τούτο άλλωστε η σημερινή Περιφερειακή Αρχή εξασφάλισε χρηματοδότηση 5εκ. ευρώ για να καταστεί το κτίριο λειτουργικό και η φιλοξενία της συλλογής των έργων τέχνης ασφαλής.

Φυσικά δεν περιμένουμε η γκάφα ολκής της κας. Κράτσα, να λάβει την ευρεία δημοσιότητα των διάσημων λάστιχων του αυτοκινήτου της, που κακοπάθησαν στους δρόμους της Κέρκυρας. Άλλωστε πόσο σοβαρό είναι μια υποψήφια Περιφερειάρχης των νησιών μας να μην γνωρίζει αν υφίσταται ή όχι Μουσείο που φιλοξενεί το έργο ενός από τους διασημότερους Επτανήσιους καλλιτέχνες; Πόσο σοβαρό είναι εντέλει ένας υποψήφιος να μην γνωρίζει ούτε τα βασικά για την έδρα της Περιφέρειας;

Αυτό απομένει να το απαντήσουν τουλάχιστον οι πνευματικοί άνθρωποι του τόπου, και όλοι εκείνοι που θα κληθούν με την ψήφο τους τον Μάιο να συνεχίσουν να οδηγούν τα Ιόνια Νησιά στην ανάπτυξη και τη δημιουργία.

Υ.Γ: Αλήθεια, για να μην μείνουμε με την απορία, αυτό το Μουσείο που επισκέφθηκε η κα. Κράτσα και το συστήνει ως «Μουσείο Γιαλλινά», που ακριβώς βρίσκεται στην Κέρκυρα;”.

Ακολούθως μετά την τοποθέτηση Γαλιατσάτου η κα Ρόδη Κράτσα απάντησε κάνοντας λόγο για “θέατρο του παραλόγου” και για “fake news” υποστηρίζοντας ότι η επίσημη ιστοσελίδα της δεν περιέχει καμιά αναφορά στο μουσείο Γιαλλινά και αφήνει υπονοούμενα για κατασκευασμένη κατηγορία. Όμως θέλοντας να σώσει την παρτίδα υπέπεσε σε χειρότερο σφάλμα μιας και στην δική της ανακοίνωση που ακολουθεί αναφέρεται στην επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας της που με μια επίσκεψη σε αυτή και σε συγκεκριμένο πεδίο υπάρχει σαφέστατη αναφορά του υποτιθέμενου σε λειτουργία Μουσείο Γιαλλινά. Δυστυχώς για την υποψήφια Περιφερειάρχη τα γεγονότα την εκθέτουν και ισχύει το ρητό που λέει ο λαός: “πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη”.

Η ανακοίνωση-απάντηση της κας Ρόδη Κράτσα ανέφερε:

“Σε θέατρο του παραλόγου» φέρεται να καταφεύγει ο Περιφερειάρχης της καταρρέουσας κυβέρνησης, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, που  στην προσπάθεια του να κρατηθεί στη θέση του, χρησιμοποιεί συχνά ανήθικα και πλασματικά μέσα προκειμένου να σπιλώσει το όνομα μου και την υποψηφιότητα μου στο Ιόνιο.

Χρησιμοποιώντας fake news ,από  ανυπόστατη ιστοσελίδα που δεν γνωρίζουμε ή που εντέχνως έχει «στηθεί» από κάποιους, για δικούς τους λόγους, ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ανακοίνωσε σήμερα ψευδώς, μία εικονική επίσκεψή μου στο ανύπαρκτο Μουσείο Γιαλλινά, το οποίο να του θυμίσω, γιατί προφανώς το έχει ξεχάσει, πως το έργο παραμένει ακόμη  σε απόλυτη λήθη.

Με αφορμή αυτό, να μας πείτε κύριε Περιφερειάρχη πότε θα υλοποιήσετε όσα έργα καταθέσατε μόνο ως προτάσεις, με πολλά εκατομμύρια συγχρηματοδοτούμενα  από το Ευρωπαϊκό Ταµείο;

Είναι καιρός να σταματήσετε να ρίχνεται «λάσπη» στο πρόσωπό μου χρησιμοποιώντας μάλιστα εκφράσεις που δε τιμούν το θεσμό τον οποίο υπηρετείται.

Μη έχοντας  κανένα  έμπρακτο  έργο της Περιφερειακής σας θητείας, για να πείσετε  τους ψηφοφόρους στο Ιόνιο, ξεκινήσατε ένα ανέντιμο και ανήθικο παιχνίδι, τακτική του κόμματός σας  που έχει πλέον όμως αποκαλυφθεί.

Προς ενημέρωση σας, καθώς βλέπω πως παρακολουθείτε όλα τα social media, αντί να πράξετε έργο έστω και την ύστατη στιγμή, σας ενημερώνω ότι η επίσημη ιστοσελίδα μου είναι  http://www.rodikratsa.gr

Όπως θα διαπιστώσετε ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι  επισκέφθηκα το Μουσείο Γιαλλινά της Κέρκυρας και ουδέποτε πρότεινα σε κάποιους να το επισκεφτούν.

Περιμένω άμεσα, να τιμήσετε, έστω αυτή τη φορά, τη θέση του Περιφερειάρχη στο Ιόνιο και  να αναιρέσετε όλες τις ψευδείς αναφορές σας προς το πρόσωπό μου».

Ρόδη ΚράτσαΤσαγκαροπούλου

Υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων”

Ο κύκλος των αντιπαράθεσης έκλεισε με μια ακόμη ανακοίνωση από την περιφερειακή παράταξη ΑΝΑΣΑ του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρου Γαλιατσάτου με την οποία δημοσιοποιείται το απόσπασμα από την επίσημη ιστοσελίδα της στο οποίο γίνεται εμφανής αναφορά για το μουσείο Γιαλλινά και καλούν τους πολίτες να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης ΑΝΑΣΑ για την υποψήφια περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων της ΝΔ, Ρόδης Κράτσα:

“Μετά από την εικονική πραγματικότητα του Μουσείου Γιαλλινά στην Κέρκυρα, η κα. Κράτσα ανακάλυψε τις «κυβερνοεπιθέσεις» και τα δήθεν fake news.  Μόνο που δυστυχώς αυτό που υποστηρίζει ότι είναι fake news και μας εγκαλεί επί ποινή μετάνοιας, είναι το ακριβές περιεχόμενο της επίσημης ιστοσελίδας της, εκείνης που μας υποδεικνύει ως επίσημη πηγή ενημέρωσης. Να την ενημερώσουμε λοιπόν, ότι στην ενότητα «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ», κατηγορία «Ας γνωρίσουμε κι ας προβάλλουμε την Ελλάδα», η κα. Κράτσα με προτείνει τα μέρη που πρέπει να επισκεφτούμε και τα οποία συστήνει, όπως λέει η ίδια στους φίλους και συναδέλφους της, προφανώς, τότε, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ένα από τα ελάχιστα μέρη που προτείνει στα Ιόνια Νησιά είναι το Μουσείο Γιαλλινά Κέρκυρας, το οποίο επαναλαμβάνουμε ότι δεν υφίσταται. Συνεπώς δεν ξέρουμε τι είναι χειρότερο απ’ όλα. Το ότι η κ. Κράτσα δεν γνωρίζει καθόλου την Κέρκυρα και τα Ιόνια νησιά ή ότι δεν γνωρίζει ούτε τι περιλαμβάνει η ιστοσελίδα της;

Ας βγάλουν οι πολίτες στα Ιόνια νησιά τα δικά τους συμπεράσματα.

(Καλού – κακού επισυνάπτουμε και την σχετική φωτογραφική απόδειξη από το site της κας. Κράτσα, μήπως και οι «κυβερνοεπιθέσεις» το εξαφανίσουν!!! )

Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών
– ΑΝ.Α.Σ.Α για τα Ιόνια Νησιά”

Σχετικά Άρθρα

Εθελοντική αιμοδοσία από το Δ. Ωραιοκάστρου την Κυριακή 22/9

otavoice

Δ. Αθηναίων: Ξεκινούν τα Προγράμματα Δημιουργικής Μάθησης για όλες τις ηλικίες

otavoice

Δ. Φυλής: Με μεγάλη επιτυχία το Αρβανίτικο πανηγύρι της Γρίζας

otavoice

Μ. Ψυχάλης: «Στόχος μας ο Πολιτισμός να φτάσει σε κάθε γειτονιά»

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Τήνου με τον Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππο Φόρτωμα

otavoice

Διήμερο τουρνουά βόλλεϊ υπό την αιγίδα του Δ. Κιλκίς

otavoice