OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

«Γονείς εν δράσει – Εξαρτήσεις & ο ρόλος της οικογένειας»: Εκδήλωση με πρωτοβουλία της Ελένη Γκρέτσα

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση έλαβε χώρα τη Δευτέρα στο Γυμνάσιο & Λύκειο του Δήμου Πεντέλης με θέμα «Γονείς εν δράσει – Εξαρτήσεις & ο ρόλος της οικογένειας»

Η πρωτοβουλία προήλθε από την κ. Ελένη Γκρέτσα, Ταμία Δ.Σ. της Εταιρείας Προληπτικής Ψυχιατρικής (επιστημονική μη κερδοσκοπική εταιρεία) η οποία είναι υποψηφία Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό Μπροστά Μαζί.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Πεντέλης καθώς επίσης το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του  Λυκείου Πεντέλης, στον οποίο Πρόεδρος είναι η υποψηφία δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό Μπροστά Μαζί  κ. Θέκλα Μαντέλη. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Επικεφαλής του συνδυασμού ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ, Υποψήφιος Δήμαρχος Πεντέλης, κ. Λευτέρης Κοντουλάκος.

Με την επιστημονική συμβολή των Δρ Δ. Πετριλή,  Κλινικού Ψυχολόγου Υπευθύνου Μονάδας Εφήβων ΟΚΑΝΑ και της κ. Α. Κιαπόκα Ψυχολόγου MSC Συστημικής Οικογενειακής Θεραπεύτριας  – Στέλεχος  ΟΚΑΝΑ, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – ενημέρωση, η οποία είχε  σκοπό την ευαισθητοποίηση των γονέων στην αναγνώριση και τον προσδιορισμό των παραγόντων που καθιστούν τον έφηβο πιο ευάλωτο απέναντι στη χρήση ουσιών. Ένα βιωματικό διαδραστικό εργαστήρι ξάφνιασε ευχάριστα τους γονείς μετά τις εισηγήσεις.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κ. Ελένη Γκρέτσα η οποία εκπροσώπησε την Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής από τη θέση της στο Δ.Σ.

Κατά την συζήτηση με τους συμμετέχοντες Γονείς των Σχολείων της Πεντέλης και των Στελεχών του ΟΚΑΝΑ  προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  στο Δήμο Πεντέλης . Η υποψηφία Δημοτική Σύμβουλος κ. Ελένη Γκρέτσα λόγω της ενασχόλησής της,  δεσμεύθηκε ότι ο συνδυασμός Μπροστά Μαζί, εφόσον εκλεγεί,  θα διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες και πιέσεις  ώστε να δημιουργηθεί  και να εξασφαλισθεί η απαραίτητη αυτή Δομή στον Δήμο Πεντέλης. Προσθέτει δε, ότι αφενός δεν απαιτούνται  δαπάνες από τον Δήμο, αφού ως γνωστόν η Δομή αυτή χρηματοδοτείται τόσο από τον ΟΚΑΝΑ όσο και από το Υπουργείο Εσωτερικών και αφετέρου θα μπορούσε να εξυπηρετεί ανάγκες όμορων Δήμων, όσοι εξ’ αυτών δεν διαθέτουν.

 Οι Οργανωτές της εκδήλωσης ευχαριστούν,  όλους τους παρισταμένους  για τη συμμετοχή τους,  τους καταξιωμένους εισηγητές-μέλη της Εταιρείας Προληπτικής Ψυχιατρικής  για την εθελοντική συνεισφορά τους καθώς και τους δραστήριους Συλλόγους που υποστηρίζουν άοκνα δράσεις προς όφελος των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Φυλής: Με μεγάλη επιτυχία το Αρβανίτικο πανηγύρι της Γρίζας

otavoice

Μ. Ψυχάλης: «Στόχος μας ο Πολιτισμός να φτάσει σε κάθε γειτονιά»

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Τήνου με τον Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππο Φόρτωμα

otavoice

Διήμερο τουρνουά βόλλεϊ υπό την αιγίδα του Δ. Κιλκίς

otavoice

Δ. Πατρέων: Οι αγώνες μαθητών, γονέων κι εκπαιδευτικών έχουν αποτελέσματα

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης υποδέχτηκε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Π. Χιώνη

otavoice