OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ρέθυμνο: Νέα αναζωπύρωση, εκκένωση οικισμών- Εμπρησμό καταγγέλει ο δήμαρχος

Όπως ανέφερε στο Neakriti.gr o Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης η φωτιά εκδήλωσε νέα αναζωπύρωση, ενώ εκκενώνεται και πάλι ο οικισμός του Άγιου Γιώργη και οι βίλες που βρίσκονται στην περιοχή – Ο ίδιος μιλά για ανυπολόγιστες καταστροφές με κόστος στη ζωή των κατοίκων

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις και σταθερά ισχυρή πυροσβεστική δύναμη παραμένει στα νότια του Ρεθύμνου, στη μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες μεταξύ Ορνέ και Κρύας Βρύσης, με παράλληλο μέτωπο στο Ροδάκινο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, το πύρινο μέτωπο έχει αναζωπυρωθεί, ενώ εκκενώνεται και πάλι ο οικισμός Άγιος Γεώργιος.

Παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ώρες η εικόνα της φωτιάς ήταν καλύτερη, υπήρξε νέα αναζωπύρωση.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και ενώ από το πρωί η εικόνα της πυρκαγιάς ήταν βελτιωμένη, υπήρξε νέα, επικίνδυνη αναζωπύρωση κοντά στον Άγιο Γεώργιο με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η εκ νέου εκκένωση του οικισμού και πολυτελών κατοικιών που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Με εντολή του δημάρχου Γιάννη Ταταράκη, έχουν παράλληλα εκκενωθεί πολυτελείς κατοικίες ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τους διαμένοντες τουρίστες.

Όπως ανέφερε o Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης «η φωτιά εκδήλωσε νέα αναζωπύρωση, ενώ εκκενώνεται και πάλι ο οικισμός του Άγιου Γιώργη και οι βίλες που βρίσκονται στην περιοχή».

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι δυνάμεις σε Μέλαμπες, Ορνέ, Κρύα Βρύση, Αγία Γαλήνη και Αγ. Γεώργιο.

Ρίψεις πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο ERICSON, ενώ έφτασε ένα ακόμα από την Τρίπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ορνέ επιχειρούν 33 πυροσβεστικά οχήματα με 120 υπαλλήλους, ενώ από αέρος 5 ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού ενώ οι εθελοντές και μέσα από τους ΟΤΑ έχουν βοηθήσει πολύ στο έργο της κατάσβεσης.

Μάλιστα, μέσα στην επόμενη ώρα αναμένονται 30 πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι θα ενισχύσουν τις υφιστάμενες επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Η ειδική πτήση της Aegean για αυτό το σκοπό, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου κατά τις 16:00.

Παράλληλα, η φωτιά που ξέσπασε χθες στο Ροδάκινο του Δήμου Αγίου Βασιλείου έχει οροθετηθεί, ωστόσο παραμένουν στο σημείο 7 οχήματα με 22 πυροσβέστες, για πιθανές αναζωπυρώσεις.

Ο κ. Ταταράκης έκανε λόγο για ανυπολόγιστες καταστροφές με κόστος στη ζωή των κατοίκων του Αγίου Βασιλείου ενώ διατηρεί ισχυρές υποψίες ότι όλα όσα συνέβησαν από χθες το μεσημέρι αφορούν σε εμπρησμό.

Πηγή neakriti.gr

Σχετικά Άρθρα

Απ. Τζιτζικώστας: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη …»

otavoice

Motor Oil: Σε ύφεση η φωτιά – Τρεις εργαζόμενοι ελαφρά τραυματίες

otavoice

Εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο- 2.800 τραυματίες και 9 νεκροί – Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ

otavoice

Στην Αθήνα αύριο ο Πρόεδρος της Κύπρου, στην εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννο Κρανιδιώτη

otavoice

Μεγάλη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil (βίντεο)

otavoice

Ταυτόχρονες ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό – Εκατοντάδες τραυματίες μέλη της Χεζμπολάχ

otavoice