OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Ηλεία

Μνήμες από το καταστροφικό 2007 ξύπνησαν στην περιοχή των Κρεστένων, με την πύρινη λαίλαπα να κατακαίει από χθες δασικές εκτάσεις, καλλιέργεις και να απειλεί κατοικίες.

Τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα ξεκίνησαν να επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας πάνω από το μέτωπο της φωτιάς, που εκδηλώθηκε χθες κοντά στην αφετηρία του παλαιού δρόμου Μακρισίων – Κρεστένων και γρήγορα επεκτάθηκε λόγω του δυνατού ανέμου παίρνοντας ανεξέλεγκτες διαστάσεις και απειλώντας ακόμα και την πρωτεύουσα του Δήμου αφού οι φλόγες αστραπιαία κύκλωσαν την Κρέστενα από τη μεριά του νεκροταφείου.
Όσον αφορά τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, επιχειρούσαν καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας και εξακολουθούν να επιχειρούν, ώστε να κρατήσουν την φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές και να την θέσουν υπό έλεγχο.

Ειδικότερα, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 159 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο, «Όλυμπος».

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης, εθελοντές πυροσβέστες και δυνάμεις της αστυνομίας. Επίσης, έχουν τεθεί σε επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Σχετικά Άρθρα

Σχέδιο «Κόσμος»: Επέστρεψαν από τη Βηρυτό 38 Κύπριοι και 22 Έλληνες

otavoice

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει την Ουγγαρία στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων

otavoice

Κακοκαιρία Cassandra: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

otavoice

Νεκροί 15 μαχητές της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και ανώτερος ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα

otavoice

Οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν επίθεση με drones εναντίον του Ισραήλ

otavoice

Κατάρριψη 78 ρωσικών drones και 113 ουκρανικών – Τέσσερις νεκροί στο Μπέλγκοροντ

otavoice