OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Υπέγραψαν ο εισβολέας και τα ανδρείκελα του την προσάρτηση, τεσσάρων ουκρανικών περιοχών

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα τα έγγραφα για την ενσωμάτωση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία οι οποίες κατελήφθησαν βιαίως με την εισβολή, στη διάρκεια μιας τελετής στο Κρεμλίνο που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Η Ρωσία κήρυξε τις προσαρτήσεις των περιοχών -Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα- μετά τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων σε αυτές τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας και με την παρουσία ανδρείκελων που διορίστηκαν από το καθεστώς της Μόσχας.

Κατά την ομιλία του από το Κρεμλίνο, ο πρόεδρος της Ρωσίας αρνήθηκε ότι επιδιώκει την αναβίωση της Σοβιετικής Ένωσης λίγα λεπτά αφού ανακοίνωσε ότι τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας προσαρτώνται στην Ρωσία έπειτα από «δημοψηφίσματα». Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα υπερασπισθεί τα νέα εδάφη με όλα τα μέσα που διαθέτει.

Δυτικές κυβερνήσεις και το Κίεβο χαρακτηρίζουν τα δημοψηφίσματα ψευδή και δεν αναγνωρίζουν τα αποτελέσματά τους αφού είναι προϊόν βίας και μεθόδευσης σε περιοχές που εκδιώχθηκε σημαντικό μέρος των κατοίκων και υπό την απειλή των τάνκς. Η Ουκρανία θεωρεί πως τα συγκεκριμένα εδάφη είναι κατεχόμενα από δυνάμεις εισβολής και θα συνεχίσει να μάχεται για την απελευθέρωση τους.

Σχετικά Άρθρα

Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ανακοίνωσαν οι IDF

otavoice

Εκκενώνουν τα νοσοκομεία στη νότια Βηρυτό, μετά τα δολοφονικά ισραηλινά πλήγματα

otavoice

ΥΠΕΞ Ιράν: Το Ισραήλ έπληξε τη Βηρυτό με αμερικανικές βόμβες

otavoice

Εκατοντάδες οικογένειες εγκαταλείπουν τα νότια προάστια της Βηρυτού

otavoice

Μπορέλ: «Κανείς δεν φαίνεται ικανός να σταματήσει τον Νετανιάχου»

otavoice

ΗΠΑ: 44 νεκροί σε τέσσερις πολιτείες από το πέρασμα του τυφώνα Χέλεν

otavoice