OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Να στηρίξουμε τους «ακρίτες» του Δήμου Πατρέων, για να μην εγκαταλείψουν τα χωριά τους

Σε σημερινό δημοσίευμα στον τοπικό τύπο, γίνεται αναφορά για το κλείσιμό του νηπιαγωγείου το Άνω Καστρίτσι λόγω έλλειψης του απαιτούμενου κατ’ το νόμο αριθμού παιδιών.

Και αντί να προβληματιστούμε για την Δημογραφική κατάρρευση, επιλέγουμε να διαμαρτυρόμαστε και να διεκδικούμε έστω και με τρία (3) παιδιά, να παραμείνει ανοιχτό το Νηπιαγωγείο.

Άραγε θα ξεκινήσει μια δημόσια κουβέντα στον Δήμο Πατρέων, για τους λόγους που εγκαταλείπουν οι νέοι και τα νέα ζευγάρια τα ορεινά χωριά του Δήμου;

Θα σταθούμε στην αναζήτηση κινήτρων που θα πρέπει να θεσπίσει ο Δήμος Πατρέων, ώστε να αναστρέψει το φαινόμενο της αστυφιλίας και την επιλογή των κατοίκων να εγκαθίστανται στον Αστικό ιστό του Δήμου και να εγκαταλείπουν π.χ. το Άνω Καστρίτσι που απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα;

Θα επιλέξουμε να δώσουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους «ακρίτες» του Δήμου Πατρέων, ώστε να θέλουν να εγκαταλείψουν τα χωριά τους;

Είναι λυπηρό για όλους μας, η εξέλιξη της αναστολής λειτουργίας μια σχολικής δομής σε οποιοδήποτε χωριό λόγω έλλειψης παιδιών.

Είναι εγκληματικό για την ύπαιθρο να την εγκαταλείπουν τα νέα ζευγάρια, επιλέγοντας το κλειστό άστυ.

Ως μέλος της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Πατρέων, στη μοναδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2022 και για τα ανταποδοτικά τέλη, είχα προτείνει ως κίνητρο τα ορεινά χωριά να έχουν απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη.

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή Πελετίδη δεν την υιοθέτησε.

Και σήμερα θερίζουμε επιλογές που σε λίγο καιρό, σε λίγα χρόνια, στα συγκεκριμένα ορεινά χωριά του Δήμου Πατρέων, δεν θα χτυπά ούτε η καμπάνα της εκκλησίας.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ

Εκπρόσωπός της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ».

Σχετικά Άρθρα

Δ. Φυλής: Με μεγάλη επιτυχία το Αρβανίτικο πανηγύρι της Γρίζας

otavoice

Μ. Ψυχάλης: «Στόχος μας ο Πολιτισμός να φτάσει σε κάθε γειτονιά»

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Τήνου με τον Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππο Φόρτωμα

otavoice

Διήμερο τουρνουά βόλλεϊ υπό την αιγίδα του Δ. Κιλκίς

otavoice

Δ. Πατρέων: Οι αγώνες μαθητών, γονέων κι εκπαιδευτικών έχουν αποτελέσματα

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης υποδέχτηκε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Π. Χιώνη

otavoice