OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο Ρίσι Σούνακ νέος Πρωθυπουργός της Βρετανίας

Ο Ρίσι Σούνακ ανακηρύχθηκε νέος ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος από τον πρόεδρο της Επιτροπής 192 των βουλευτών των Τόρις, Γκράχαμ Μπρέιντι, και θα αποτελέσει τον νέο πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Σούνακ θα προβεί σε δηλώσεις στις 16:30 ώρα Ελλάδας.

Η Πένι Μόρντοντ αποχώρησε από την κούρσα διαδοχής και δήλωσε ότι στηρίζει τον Σούνακ.

O Ρίσι Σούνακ είναι ο πλουσιότερος πολιτικός της χώρας. Για τον λόγο αυτό δεν θεωρείται πολύ δημοφιλής στο ευρύ κοινό της χώρας και πολλοί αμφιβάλλουν αν θα μπορέσει να μειώσει το δυσθεώρητο χάσμα που χωρίζει τους Συντηρητικούς από τους Εργατικούς.  Ο 42χρονος Ρίσι Σούνακ, πρώην υπουργός Οικονομικών, είναι ο πρώτος ινδικής καταγωγής πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι ο τρίτος πρωθυπουργός σε διάστημα 7 εβδομάδων.

Η οικογένειά του μετανάστευσε στη Βρετανία τα χρόνια του 1960, μια περίοδο κατά την οποία πολλοί άνθρωποι προερχόμενοι από τις πρώην βρετανικές αποικίες έφθασαν στη χώρα για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμησή της μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αφού αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο Σούνακ φοίτησε στο πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ όπου γνώρισε τη σύζυγό του Ακσάτα Μέρθι, κόρη του ινδού δισεκατομμυριούχου Ν.Ρ Ναραγιάνα Μέρθι, ιδρυτή του ινδικού κολοσσού της πληροφορικής Infosys Systems, ενώ εργάστηκε και στην Goldman Sachs ως αναλυτής.

Σχετικά Άρθρα

Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ανακοίνωσαν οι IDF

otavoice

Εκκενώνουν τα νοσοκομεία στη νότια Βηρυτό, μετά τα δολοφονικά ισραηλινά πλήγματα

otavoice

ΥΠΕΞ Ιράν: Το Ισραήλ έπληξε τη Βηρυτό με αμερικανικές βόμβες

otavoice

Εκατοντάδες οικογένειες εγκαταλείπουν τα νότια προάστια της Βηρυτού

otavoice

Μπορέλ: «Κανείς δεν φαίνεται ικανός να σταματήσει τον Νετανιάχου»

otavoice

ΗΠΑ: 44 νεκροί σε τέσσερις πολιτείες από το πέρασμα του τυφώνα Χέλεν

otavoice