OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Πύργου: Μεγάλη «στάση» του Routelab στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή

Ο τουρισμός των… γεύσεων και της ποιότητας!

Μια υπαίθρια γαστρονομική και οινική γιορτή στήθηκε στο χώρο του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή εγκαινιάζοντας την πρώτη ημέρα των εργασιώντου συνεδρίου Routelab στον Πύργο (2 & 3 Νοεμβρίου).

Η διαδρομή του #RouteLab ξεκίνησε προσπαθώντας να χαρτογραφήσει τους δρόμους της τουριστικής ανάπτυξης, αλλά και τις σύγχρονες επιθυμίες του ταξιδιώτη, αναζητώντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής αλλά και του ρόλου του τουρισμού στον τομέα της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Πάνω σ’ αυτή τη φιλοσοφία ο πρώτος τομέας των εγκαινίων ήταν αφιερωμένος στα κορυφαία τοπικά προϊόντα της περιοχής που συνθέτουν τον γαστρονομικό τουρισμό. Παρουσιάστηκαν με περίτεχνο τρόπο με την πολύτιμη βοήθεια της Λέσχης Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας καθώς και επαγγελματιών-εκθετών της περιοχής.

Στο χώρο βρέθηκε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος ο οποίος συνομίλησε με όλους τους εκθέτες και δήλωσε: “Το Routelab” ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ουσιαστικά είναι ο “δρόμος” των εμπειριών, των βιωματικών σχέσεων με το περιβάλλον, τη ζωή, τον πολιτισμό,τον τουρισμό. Προσπαθούμε να συνδέσουμε την τοπικότητα, την ποιότητα και την αυθεντικότητα. Παράλληλα όλο αυτό να το επικοινωνήσουμε με μια εξωστρέφεια στους επισκέπτες της περιοχής μας και να αποτελεί ένα κίνητρο να μας επισκέπτονται”.

Το συνέδριο διοργανώνει ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας και τον τηλεοπτικό σταθμό ΙΟΝΙΑΝ TV.

Σχετικά Άρθρα

Στο ΣτΕ οι δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας για το χωροταξικό των ΑΠΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στους Γάλλους και σε όλη την Ευρώπη …»

otavoice

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και Δήμος: «Γιορτή για τα Παιδιά στη Νέα Φιλαδέλφεια»

otavoice

Εθελοντική αιμοδοσία από το Δ. Ωραιοκάστρου την Κυριακή 22/9

otavoice

Δ. Αθηναίων: Ξεκινούν τα Προγράμματα Δημιουργικής Μάθησης για όλες τις ηλικίες

otavoice

Δ. Φυλής: Με μεγάλη επιτυχία το Αρβανίτικο πανηγύρι της Γρίζας

otavoice