OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Το όραμα του Κώστα Παπαγιάννη για μια ισχυρή Κασσάνδρα στο OTAVOICE

Αποκλειστικά στο OTAVOICE ο υποψήφιος δήμαρχος Κασσάνδρας Χαλκιδικής κ. Κώστας Παπαγιάννης μας παρουσιάζει το όραμα του για την Κασσάνδρα 2019-2023.
Το όραμα και ο αγώνας μας για ισχυρή Κασσάνδρα, είναι με μια Πρωτεύουσα που θα παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που της αναλογεί.

Διοικητικό,Πολιτισμικό και ουσιαστικό κέντρο  της χερσονήσου,κέντρο εκδηλώσεων,συνεδρίων, αλλά και εξυπηρέτησης των πολιτών και κάθε επισκέπτη.

Μία πρωτεύουσα όπου εδράζουν ακόμα,(όσες έμειναν..)δημόσιες υπηρεσίες που όμως είναι απαραίτητες για κάθε οργανωμένο τουριστικό προορισμό.
Υπηρεσίες του Δήμου οι οποίες θα πρέπει να βρίσκονται στο «πλευρό» των Δημοτών αλλά και κάθε επισκέπτη,ολόκληρο το εικοσιτετράωρο.
Πρέπει κάποια στιγμή,όλη η χερσόνησος της Κασσάνδρας να καταλάβει ότι ο επισκέπτης πρέπει να αγαπήσει όλη την περιοχή και σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετό να αγαπήσει μεμονωμένα ένα χωριό ή κάποια καταστήματα είτε ξενοδοχεία.
Είμαστε το κάθε χωριό,ο κάθε επαγγελματίας ξεχωριστά,αλλά αποτελούμε ένα σύνολο,την μεγάλη Κασσάνδρα!(όπως σωστά γράφει Δημότης σε ανάρτησή του).
Δεν είναι δυνατόν να έχουμε την απαίτηση για υψηλού επιπέδου τουρισμό με μία υποβαθμισμένη πρωτεύουσα.
Η σχέση είναι αμφίδρομη με τα υπόλοιπα χωριά,που χρειάζονται μία αναβαθμισμένη πολύπλευρα,πρωτεύουσα,και η πρωτεύουσα χρειάζεται τον αναβαθμισμένο ρόλο όλων των χωριών.
Είναι μία σχέση υψηλής αλληλεξάρτησης και καλό θα είναι ως τέτοια σχέση να εκλαμβάνεται από όλους μας.
Άμεση σχέση του ενός χωριού από το άλλο!
Ο Δήμος,αποτελείται από ξεχωριστά μέρη όμως δεν παύει να είναι στην αντίληψη κάθε τουριστικού επισκέπτη μία αδιάρρηκτη ενότητα.
Πόσες φορές ακούμε: ´´Σαν την Κασσάνδρα δεν έχει ´´
Μία μεγάλη αλήθεια,που όμως έχει να κάνει με το σύνολό της, και ως εκ’ τούτου Κασσάνδρα χωρίς ΙΣΧΥΡΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ μοιάζει ως ασθενής με σοβαρά «Καρδιολογικά προβλήματα»,γιατί σε κάθε τόπο, η πρωτεύουσά του,είναι ότι η καρδιά για το ανθρώπινο σώμα.
Έργα υποδομής,που θα συνοδεύονται με έργα αναβάθμισης του τοπίου,με επαγγελματίες συνοδοιπόρους,και πολίτες πλήρως ευαισθητοποιημένους στο ρόλο που θα πρέπει να παίξουν,είναι
ικανά να δημιουργήσουν την «πόλη»,που είχαμε εμείς δημιουργήσει στο παρελθόν.
Μία καλά δοκιμασμένη πρακτική.
Ισχυρές Δημόσιες Υπηρεσίες,που στεγάστηκαν στον κεντρικό ιστό της Κασσανδρείας,ένα διοικητήριο που κατασκευάστηκε ως όνειρο και απαίτηση πολλών δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας,μεταμόρφωσε την εγκαταλειμμένη  κεντρική πλατεία,σε ένα τόπο που έσφυζε από ζωή επί των δικών μας ημερών.
Σήμερα,κάποιοι επανέφεραν την εγκατάλειψη,και τη Μιζέρια.
Πάνω από 50 κλειστά καταστήματα,δημιουργούν εικόνα κρανίου τόπου.
´Όμως,επειδή αυτά είναι γνωστά στους Κασσανδρινούς πολίτες,δεν έχουμε λόγο να αναμασάμε τραυματικά γεγονότα.ούτε να ευλογήσουμε τα «γένια μας»,εμείς κοιτάμε ΕΜΠΡΟΣ προς ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ.
Δυστυχώς όμως, έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να περισώσουμε την αξιοπρέπεια που λόγω προεκλογικής περιόδου βιάζεται από τη σημερινή διοίκηση,αφού μόνιμα παρατηρούμε το φαινόμενο της μεγέθυνσης και όμορφο-ποίησης του τίποτα.
Αλλά το τίποτα όμορφο δεν είναι, όσο και να το στολίσει κάποιος…
Με θλίψη παρακολουθούμε την εικόνα της γνωστής δημοσιογράφου να περιδιαβαίνει τα σοκάκια της Βάλτας,στα πλακόστρωτα που τότε εμείς κατασκευάσαμε,η οποία έχει αναλάβει εργολαβικά κάθε τι που έχει σχέση με την προβολή του δήμου,αλλά κυρίως την αυτοπροβολή προσώπων (αυτή και οι συνεργάτες της),
200 ημέρες πριν τις εκλογές,μέσα στο καταχείμωνο,να προβάλει μια ψεύτικη εικόνα της πρωτεύουσας.
Δεν έχουν αντιληφθεί ,ότι αυτό,τους εκθέτει και μας εκθέτει όλους;
Ποιος Κασσανδρινός πολίτης,ή επισκέπτης που θα περιδιαβεί,όχι τα σοκάκια,αλλά τον κεντρικό πεζόδρομο,δεν θα νιώσει αυτή την εγκατάλειψη;
Ποιος Κασσανδρινός πολίτης,δεν θα αναρωτηθεί:
ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ;
Γιατί μερικούς μήνες πριν τις εκλογές,δημιουργείτε ένα τοπίο εξαπάτησης και υποτίμησης στον κάτοικο της πρωτεύουσας ,που βιώνει καθημερινά την πραγματικότητα της μιζέριας;
Θα πειστεί κανένας;Μάλλον όχι,αναφωνεί η λογική…
Οι κάτοικοι της Κασσάνδρας,σε μερικούς μήνες,θα αποκαταστήσουν την τάξη,και θα προσπαθήσουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,ΕΝΩΜΕΝΟΙ,ΑΔΙΑΙΡΕΤΑ ως ένα ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΟΛΟ να προχωρήσουν στο αύριο μίας εποχής που οι απαιτήσεις είναι υψηλές.
Σε μία εποχή,όπου ο ανταγωνισμός της τουριστικής αγοράς είναι αμείλικτος και δεν χωρούν ψεύτικες άνευ ουσίας τηλεοπτικές φιέστες που εξυπηρετούν την αυτοπροβολή κάποιων,αντί της προβολής για τον τόπο!
Εμείς επιλέγουμε ως λύση την προβολή για τον τόπο,παραμερίζοντας σθεναρά την αυτοπροβολή του ενός ή κλειστών ομάδων…
Επιλέγουμε το καλύτερο,αφήνοντας το χειρότερο οριστικά πίσω στο παρελθόν.
Επιλέγουμε την πρόοδο και ξεφεύγουμε οριστικά απο την μιζέρια με την οποία περιβάλλεται σήμερα η πρωτεύουσα.
ΞΕΡΟΥΜΕ,ΘΕΛΟΥΜΕ,ΜΠΟΡΟΥΜΕ και θα δώσουμε την ΜΑΧΗ για μία ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ.
Ποιός είμαι:
Γεννήθηκα το Σεπτέμβριο του 1960,και μεγάλωσα στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής,είμαι παντρεμένος με την Καλλιόπη Λιθοξοΐδου,με την οποία απόχτησα δυο γιους,έχοντας αποχωρήσει από τη γενέτειρά μου ουσιαστικά μόνον κατά τη διάρκεια των σπουδών μου (Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας – αποφοίτησα το έτος 1980) και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας.
Μέχρι και σήμερα συνεχίζω να κατοικώ στην Κασσάνδρεια όπου και εργαζόμουν μέχρι τη συνταξιοδότησή μου ως δημόσιος υπάλληλος–εκπαιδευτικός (διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κασσανδρείας).
Δραστηριοποιούμαι ανέκαθεν ενεργά με τα κοινά,και μεταξύ άλλων, το έτος 1990 εκλέχθηκα ως δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Κασσανδρείας Ν. Χαλκιδικής, στο συνδυασμό του Βασίλη Μακρογιάννη,και υπηρέτησα το Δήμο,για 28 χρόνια έως σήμερα.
Το έτος 1992 εκλέχθηκα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προερχόμενος από το συνδυασμό της αντιπολίτευσης και το έτος 1995 εκλέχθηκα, δια του συνδυασμού μου, για πρώτη φορά Δήμαρχος στο Δήμο Κασσανδρείας έχοντας την τιμή να διατηρήσω την ιδιότητα αυτή για οκτώ (8) συναπτά έτη, μέχρι το έτος 2002,ως δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Κασσάνδρας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου υλοποιήσαμε πολλά έργα που θεωρούσαμε ζωτικής σημασίας για τον Δήμοόπως, ενδεικτικά, ιδρύθηκαν για πρώτη φορά Κ.Α.Π.Η(Κασσάνδρεια,Άθυτο,Κασσανδρινό,Καλάνδρα), Δημοτικό Ωδείο, Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί,(Ν.Φώκαια,Καλάνδρα,Άθυτο)αποκτήθηκαν λεωφορεία και ιδρύθηκε δωρεάν αστική συγκοινωνία κλπ.

Κατασκευάστηκαν βιολογικοί καθαρισμοί,γήπεδα,αναπλάσεις,δασικοί δρόμοι,όπως Κασσάνδρεια Φούρκας,Κασσάνδρεια Σάνη,ΧΥΤΑ,αποχετεύσεις,νέες γεωτρήσεις.
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΜΕ,και κατασκευάστηκαν μεγάλα έργα,όπως η δεύτερη γέφυρα της Ποτείδαιας,και ο δρόμος που σήμερα απολαμβάνουμε,Ν.Ποτείδαια,Κασσάνδρεια.

Φτιάξαμε θεσμούς όπως η δημοτική αστυνομία,ανύπαρκτη μέχρι τότε,κέντρα εξυπηρέτησης επισκεπτών,Γραφείο εργασίας,Γραφείο αγροτών,που έδιναν λύσεις και ενημέρωση σε πολλά ζητήματα.Κατασκευάστηκε το κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,πάνω στα ερείπια του εκκλησιαστικού οικοτροφείου,και απετράπη η απειλή για μετακίνηση της Πυροσβεστικής στα Νέα Μουδανιά.

Στον κοινωνικό τομέα,ιδρύσαμε το κοινωνικό ιατρείο,στελεχώσαμε τους θερινούς μήνες το Κέντρο Υγείας με επιστημονικό προσωπικό Μονάδας ΕΚΑΒ,φέραμε ελικόπτερο για αερομεταφορές δύσκολων περιστατικών,λειτούργησε η δράση,Βοήθεια στο Σπίτι.
Με πολύ αγώνα,καταργήσαμε το Πολυδύναμο Ιατρείο που είχε τότε προγραμματιστεί,και φτιάξαμε το Κέντρο Υγείας,συμπαραστεκόμενοι στον τοπικό μας βουλευτή,Βασίλη Βαρδαρινό,που έδωσε μάχες για την ίδρυση και λειτουργία του.
Βοηθήσαμε με ανθρωπιστική βοήθεια στην αδελφοποιημένη με εμάς πόλη της Σερβίας NISS.

Σχετικά Άρθρα

Εντατικό πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων από την Αντιπεριφέρεια Θεσ/νίκης

otavoice

Ευχαριστίες του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Γ. Τρεπεκλή

otavoice

Δ.Σερρών: Κοινωνικό Φροντιστήριο για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες

otavoice

Δ. Θερμαϊκού: Ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης της πλατείας Νέας Μηχανιώνας.

otavoice

Δ.Ρεθύμνης: Ψήφισμα Δ.Σ. κατά των συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων

otavoice

Δ.Μάνδρας-Ειδυλλίας: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα «ΔΕΡΒΕΝΕΙΑ 2024»

otavoice