OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Π. Φαλήρου: Χρηματοδότηση για τα αδέσποτα ζώα από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

Γ. Φωστηρόπουλος: «Με αγάπη και πράξεις ευθύνης, η Δημοτική μας αρχή συνεχίζει το έργο και τις δράσεις μέριμνας για τα αδέσποτα»

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών φιλοζωικής μέριμνας, εξασφάλισε και έλαβε χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού 37.920,56€ , για «την προμήθεια αναγνωστών σήμανσης ζώων συντροφιάς, λοιπού αναγκαίου πάγιου εξοπλισμού  και δαπάνες που αφορούν στη στείρωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Επί της ουσίας, το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την πρόταση της υπηρεσίας Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Π. Φαλήρου, η οποία αφορά την ένταξη στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» – Νέο πλαίσιο για την ευζωία ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «Άργος».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα για τα αδέσποτα, αποτελείται από τα εξής έργα:

Α) «Προμήθεια αναγνωστών σήμανσης ζώων συντροφιάς και λοιπού αναγκαίου πάγιου εξοπλισμού», συνολικού προϋπολογισμού 18.923,76€

Β) «Στείρωση αδέσποτων ζώων», συνολικού προϋπολογισμού 18.996,8€

Ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος αναφερόμενος στη χρηματοδότηση έκανε την εξής δήλωση:

«Συνεχίζουμε μελετημένα και στοχευμένα, να υλοποιούμε την πολιτική μέριμνας της Δημοτικής μας Αρχής για τα αδέσποτα, εξασφαλίζοντάς τους κάθε φροντίδα, ως πράξη  αγάπης και καθήκοντος για την προστασία τους. Δεν θα κουράζομαι να επαναλαμβάνω ότι ο πολιτισμός ενός λαού αποτυπώνεται και με τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμαστε στα ζώα.

Ευχαριστούμε το Υπουργείο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα για την έγκριση και ένταξη της πρότασης του Δήμου Π. Φαλήρου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα  ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Σχετικά Άρθρα

Επενδύοντας στην Ταυτότητα της Πελοποννήσου – Νέο Place Brand

otavoice

203η επέτειος από την Άλωση της Τριπολιτσάς – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

otavoice

Συνάντηση της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία

otavoice

Ο Χ. Μπονάνος στην ορκωμοσία νοσηλευτών του Γ.Ν. Πατρών

otavoice

Τοιχογραφία από Βραζιλιάνους καλλιτέχνες στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στη Ν. Ιωνία

otavoice

Δ. Κοζάνης: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων 24-26/9

otavoice