OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας: “Δεν εντοπίζονται προβλήματα, από τον ισχυρό σεισμό”

σχυρή ήταν η σεισμική δόνηση με επίκεντρο τα Ψαχνά της Εύβοιας, δημιουργώντας έντονη ανησυχία σε ολόκληρη την περιοχή ωστόσο όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης προς το παρόν δεν εντοπίζονται προβλήματα.

Συγκεκριμένα ο κ. Κελαϊδίτης δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ: «Ήταν μία πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση. Προς το παρόν δεν εντοπίζονται προβλήματα. Μίλησα και με κατοίκους στο χωρίο Πισσώνας που είναι κοντά στο επίκεντρο αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα. Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν αρχίσει περιπολίες ενώ οι σεισμικές δονήσεις συνεχίζονται».

Ο κ. Κελαϊδίτης μετά τη σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων στα Ψαχνά τόνισε πως “ενημερωθήκαμε και για την σεισμικότητα της περιοχής, που έχει μία δυνατότητα να δώσει και μεγαλύτερους σεισμούς. Όμως η σεισμική ακολουθία μέχρι στιγμής είναι η αναμενόμενη. Είναι φυσικό όλος ο μηχανισμός έχει τεθεί σε ετοιμότητα. Αυτό σημαίνει ότι δεν εφησυχάζουμε αλλά παραμένουμε σε εγρήγορση και όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας αναπτύσσεται όπως προβλέπουν τα σχέδια”.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί η κατάρρευση μιας τζαμαρίας καταστήματος και ρωγμές σε παλιά κτίσματα.

Αύριο αναμένονται στην περιοχή και μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών για να ελέγξουν συνολικότερα παλιά κτίσματα που ενδεχομένως να έχουν υποστεί κάποιες βλάβες, ενώ οι μηχανικοί των φορέων της αυτοδιοίκησης θα ελέγξουν δημόσια κτίρια και σχολεία.

Σχετικά Άρθρα

Ο Κ. Πελετίδης υποδέχτηκε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Π. Χιώνη

otavoice

Δωρεά του Metropolitan General σε 40 σχολεία του Δήμου Κηφισιάς

otavoice

Διανομή σχολικών ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δ. Χανίων

otavoice

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας δημιουργεί τμήμα Γυμναστικής για Όλους

otavoice

Π.Δ.Ε: Μουσική εκδήλωση στις 20/9 στο Θεατράκι Μαρίνας

otavoice

Δ.Ασπροπύργου: Hμερίδα για τη νόσο Alzheimer στο Αγροκήπιο

otavoice