OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αντιμέτωπη η Μόσχα με επικρίσεις στο εσωτερικό μετά τον θάνατο 63 Ρώσων στρατιωτών

Επικρίσεις διατυπώνονται στο εσωτερικό της Ρωσίας μετά το θάνατο 63 στρατιωτών στην Ουκρανία, οι οποίοι σκοτώθηκαν από ουκρανικό πλήγμα και αποτελούν τη βαρύτερη απώλεια από μία μόνο επίθεση την οποία έχει παραδεχθεί η Μόσχα από την αρχή της εισβολής.

Το ουκρανικό επιτελείο επιβεβαίωσε χθες, Δευτέρα, το βράδυ πως πραγματοποίησε αυτό το πλήγμα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στη Μακιίβκα, πόλη υπό ρωσική κατοχή ανατολικά του Ντονέτσκ.

Σε μια σπάνια ανακοίνωση που εξέδωσε έπειτα από επικρίσεις ρώσων πολεμικών ανταποκριτών, το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα ανέφερε πως 63 ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις «τεσσάρων πυραύλων» στη Μακιίβκα.

Ο ρωσικός στρατός πολύ σπάνια ανακοινώνει απολογισμούς επιθέσεών του ή τις απώλειές του.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από συστήματα HIMARS, ένα όπλο που έχουν προμηθεύσει οι ΗΠΑ στις ουκρανικές δυνάμεις. Έπληξαν «ένα κέντρο προσωρινής ανάπτυξης» του ρωσικου στρατού στη Μακιίβκα.

«Έως 10 μονάδες εχθρικού στρατιωτικού εξοπλισμού διαφόρων τύπων καταστράφηκαν και υπέστησαν ζημιές», ανακοίνωσε το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η διεύθυνση στρατηγικών επικοινωνιών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων είχε ανακοινώσει πως σχεδόν 400 ρώσοι στρατιώτες είχαν σκοτωθεί στη Μακιίβκα.

Το γενικό επιτελείο, το οποίο δεν επιβεβαίωσε αυτό τον αριθμό, δήλωσε πως γίνεται απολογισμός των ανθρώπινων «απωλειών».

Η ανακοίνωση γι’ αυτές τις βαριές απώλειες προκάλεσε αμέσως επικρίσεις εναντίον της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης, η οποία κατηγορήθηκε κυρίως από τον αυτονομιστή πρώην αξιωματούχο Ιγκόρ Στρέλκοφ ότι είχαν αποθηκευτεί πυρομαχικά σ’ αυτό το μη προστατευόμενο κτίριο.

Σχετικά Άρθρα

ΕΕ: Αποδεκτή η δημιουργία Αγροτικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης – 50 δισ. ευρώ για τους αγρότες

otavoice

Επίτροπος “Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού” ο Απ. Τζιτζικώστας – Η νέα σύνθεση της ΕΕ

otavoice

Eurostat: Τρίτη χειρότερη η Ελλάδα στην ΕΕ το 2023, σε σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση

otavoice

Επίθεση από τουρκικό Drone στο βόρειο Ιράκ, σε συνάντηση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν

otavoice

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ενεργειακή υποδομή στο Σούμι

otavoice

Η μέση θερμοκρασία στην Ελλάδα αυξήθηκε 1,5 °C τα τελευταία 30 χρόνια 

otavoice