OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αρμενία: 15 νεκροί στρατιώτες από πυρκαγιά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Το κατάλυμα —του στρατεύματος μηχανικού της στρατιωτικής μονάδας που βρίσκεται στο χωριό Azat της επαρχίας Gegharkunik της Αρμενίας, όπου ξέσπασε φωτιά τη νύχτα— καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά.

Νωρίτερα, το Armenian News-NEWS.am ανέφερε ότι γύρω στη 1:30 π.μ. της Πέμπτης, ξέσπασε πυρκαγιά -κάτω από άγνωστες ακόμη συνθήκες- στο κατάλυμα του στρατεύματος μηχανικού της στρατιωτικής μονάδας που βρίσκεται στην επικράτεια του χωριού Azat της Αρμενίας. Επαρχία Gegharkunik. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, 15 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα αυτής της πυρκαγιάς και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

Για το περιστατικό έχει κινηθεί ποινική δίωξη.

Και στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν έδωσε λεπτομέρειες για αυτό το περιστατικό.

«(…) δεν χρησιμοποιήθηκε μόνο βενζίνη, αλλά σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ο υπουργός [Άμυνας] ανέφερε ότι διατίθενται ειδικοί καυστήρες για το άναμμα των εστιών, ώστε να μην χρειαστούν επιπλέον πράγματα. Έγινε προσπάθεια να γεμίσει ο φούρνος με δοχείο 5 λίτρων. Όπως ήταν φυσικό όταν υπήρχε ανοιχτή φωτιά δεν κάηκε μόνο η σόμπα, αλλά και η βενζίνη. Η φωτιά επεκτάθηκε στον αξιωματικό που προσπαθούσε να ανάψει τη σόμπα και στη συνέχεια, με βάση το ένστικτο της αυτοάμυνας, η βενζίνη των 5 λίτρων εκτοξεύτηκε προς την κατεύθυνση της στέγασης της στρατιωτικής μονάδας. Μάλλον όχι επίτηδες. Μετά από αυτό, είναι ήδη ξεκάθαρο τι συνέβη», είχε δηλώσει ο Πασινιάν.

Σοβαρός τραυματισμός στρατιώτη  

Στρατιώτης του Αρμενικού στρατού τραυματίστηκε από πυροβολισμό αντιπάλου στη θέση μάχης που βρίσκεται προς την κατεύθυνση του Yeraskh.

Το υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε το NEWS.am ότι η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη.

Διενεργείται έρευνα για να διαλευκανθούν όλες οι συνθήκες του συμβάντος.

Σχετικά Άρθρα

Πρόεδρος Ιράν: Θα εμποδίσει την αστυνομία ηθών να ενοχλεί τις γυναίκες

otavoice

Γκουτέρες: «Τίποτε δεν δικαιολογεί τη συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων»

otavoice

ΠΑΣΟΚ: Στις 24 Σεπτεμβρίου το debate των υποψήφιων αρχηγών

otavoice

Κακοκαιρία Μπόρις: Τουλάχιστον 16 νεκροί και εικόνες αποκάλυψης στην Κεντρική Ευρώπη

otavoice

Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ: Το κύκλωμα συνταγογραφούσε σε ανασφάλιστα ΑΜΚΑ – Απάτη 3,5 εκατ. ευρώ

otavoice

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η επισκεψιμότητα της 88ης ΔΕΘ – 221.375 άτομα πέρασαν τις πύλες της

otavoice