OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Νέες… τρομοκρατικές ενέργειες της κυβέρνησης Ράμα: Ξηλώνουν τις ελληνικές πινακίδες στη Βόρεια Ήπειρο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάλος με το ξήλωμα ελληνικών πινακίδων στη Βόρεια Ήπειρο-Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες περιστατικά προκλήσεων και τρομοκράτησης του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου τα τελευταία χρόνια από την αλβανική κυβέρνηση.

Χθες αργά το βράδυ υπάλληλοι της Επιχείρησης Συντήρησης των Εθνικών Οδών με την βοήθεια της αλβανικής Αστυνομίας αφαίρεσαν τις δίγλωσσες πινακίδες που είχε τοποθετήσει ο Δήμος Φοινικαίων (αριθμεί περίπου 60 ελληνικά χωριά), λίγες ημέρες πριν, στα μειονοτικά χωριά, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα “Αγναντεύοντας”.

Ο δήμαρχος Λεωνίδας Χρήστου εφάρμοσε τα όσα προβλέπει η αλβανική νομοθεσία αλλά και διεθνείς συμβάσεις για τις μειονότητες, όπως η Σύμβαση Πλαίσιο για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων την οποία αν και έχει υπογράψει το αλβανικό κράτος καταπατά για άλλη μια φορά ασύστολα.

Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις από εθνικιστικές οργανώσεις, αλλά και από κόμματα της αλβανικής αντιπολίτευσης, που κατηγόρησαν την Κυβέρνηση Ράμα, πως επιτρέπει την ύπαρξη πινακίδων στην ελληνική γλώσσα, στην περιοχή, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως πρόκληση για το αλβανικό έθνος. Μάλιστα, άγνωστοι είχαν καταστρέψει ήδη μια πινακίδα, έξω από το χωριό Άγιος Παντελεήμονας, που κατοικείται πλέον σε σημαντικό αριθμό από πολίτες τσάμικης καταγωγής.

Έπειτα από αυτές τις αντιδράσεις και την διάσταση που είχε πάρει το θέμα στον αλβανικό Τύπο, οι Αρχές αφαίρεσαν τις πινακίδες. Έως τα ξημερώματα οι κάτοικοι έδιναν μάχη να εμποδίσουν τους αστυνομικούς, οι οποίοι με κόφτες και τροχούς αφαιρούσαν τις πινακίδες. Απείλησαν ακόμη και με συλλήψεις τους Έλληνες κατοίκους αν δεν απομακρύνονταν.

Σχετικά Άρθρα

Ταυτόχρονες ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό – Εκατοντάδες τραυματίες μέλη της Χεζμπολάχ

otavoice

ΕΕ: Αποδεκτή η δημιουργία Αγροτικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης – 50 δισ. ευρώ για τους αγρότες

otavoice

Επίτροπος “Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού” ο Απ. Τζιτζικώστας – Η νέα σύνθεση της ΕΕ

otavoice

Eurostat: Τρίτη χειρότερη η Ελλάδα στην ΕΕ το 2023, σε σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση

otavoice

Επίθεση από τουρκικό Drone στο βόρειο Ιράκ, σε συνάντηση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν

otavoice

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ενεργειακή υποδομή στο Σούμι

otavoice