OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Γαλλία: Νέες μεγάλες διαδηλώσεις για το συνταξιοδοτικό

150.000 διαδηλωτές σύμφωνα με τους διοργανωτές

Σύμφωνα με στοιχεία των διοργανωτών, η πορεία του Σαββάτου συγκεντρώνει 150.000 διαδηλωτές. Αστυνομική πηγή ανέφερε στη Le Figaro να καταγράψει μόλις 10.000.

« Η πορεία της 21ης ​​Ιανουαρίου είναι μια τεράστια επιτυχία. Μεγάλη στιγμή δύναμης και ελπίδας για μαθητές γυμνασίου και νέους στην κινητοποίηση ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος », έγραψε στο Twitter ο Colin Champion, πρόεδρος του La Voix Lycéenne. Η φιγούρα ανέλαβε επίσης η La France insoumise και ο Jean-Luc Mélenchon στα κοινωνικά τους δίκτυα.

 

Ο Jean-Luc Mélenchon τελικά μίλησε για λίγες στιγμές μπροστά στους διαδηλωτές. Απευθύνθηκε συγκεκριμένα στον Εμανουέλ Μακρόν. « Ανάθεμά σας που θέλετε να μετατρέψετε ολόκληρη την ύπαρξή μας σε εμπόρευμα », είπε. « Να είσαι καταραμένος που θέλεις να τα μετατρέψεις όλα σε εμπόρευμα, να λερώσεις τα πάντα, να τα χαλάσεις όλα, να μειώσεις τα πάντα, να ποσοτικοποιήσεις τα πάντα », σφυρηλατούσε ο αρχηγός των Ινσουμή. « Ζήτω η ζωή, κάτω ο θάνατος », ολοκλήρωσε την ομιλία του.

Την Πέμπτη, μια πρώτη ημέρα διαμαρτυρίας κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος συγκέντρωσε ένα έως δύο εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη Γαλλία, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας ή της CGT. Ο δηλωμένος στόχος της πορείας του Σαββάτου ήταν να επιτύχει μια κινητοποίηση τουλάχιστον ίση με αυτή της « πορείας ενάντια στις υψηλές τιμές » που οργάνωσαν οι Ινσούμη τον Οκτώβριο και η οποία είχε 140.000 συμμετέχοντες σύμφωνα με τους διοργανωτές, 30.000 σύμφωνα με την αστυνομία.

Ένας κλοιός δυνάμεων ασφαλείας αναπτύχθηκε προσωρινά σε όλη την πορεία της διαδήλωσης κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, όταν μαύρα μπλοκ άρχισαν να καίνε δοχεία σκουπιδιών και να επιτίθενται σε υποκατάστημα τράπεζας

Σχετικά Άρθρα

ΠΑΣΟΚ: Στις 24 Σεπτεμβρίου το debate των υποψήφιων αρχηγών

otavoice

Κακοκαιρία Μπόρις: Τουλάχιστον 16 νεκροί και εικόνες αποκάλυψης στην Κεντρική Ευρώπη

otavoice

Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ: Το κύκλωμα συνταγογραφούσε σε ανασφάλιστα ΑΜΚΑ – Απάτη 3,5 εκατ. ευρώ

otavoice

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η επισκεψιμότητα της 88ης ΔΕΘ – 221.375 άτομα πέρασαν τις πύλες της

otavoice

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για αγροτικό πετρέλαιο, Airbnb, και τέλος κρουαζιέρας

otavoice

Μεγάλη φωτιά σε δασική περιοχή της Ρόδου – Μήνυμα απο το 112

otavoice