OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Γαλλία: “Μακρόν να είσαι καταραμένος που μετατρέπεις την ύπαρξη μας σε εμπόρευμα”

Γαλλία- κινητοποιήσεις κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού:
«Να είσαι καταραμένος που θέλεις να μετατρέψεις ολόκληρη την ύπαρξή μας σε εμπόρευμα»

Ο πρώην βουλευτής Bouches-du-Rhône κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης 140.000 πολιτών (όπως ισχυρίζονται οι διοργανωτές) μίλησε από την οροφή του λεωφορείου για να απευθυνθεί στον Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν. « Να είστε καταραμένοι που θέλουμε να μετατρέψουμε ολόκληρη την ύπαρξή μας σε εμπόρευμα (…) λερώστε τα πάντα, χαλάσετε τα πάντα, μειώστε τα πάντα, ποσοτικοποιήστε τα πάντα », ξεκίνησε υπό το χειροκρότημα της πομπής. Για τον ίδιο, η αύξηση της νόμιμης ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια « δεν θα κάνει ούτε έναν να δουλέψει », αλλά « θα είναι περισσότεροι άνεργοι, περισσότεροι άρρωστοι και κυρίως λιγότερη ζωή ».

Στην πορεία, εκτός από οργανώσεις νεολαίας και ορισμένες ριζοσπαστικές αριστερές προσωπικότητες, όπως ο Olivier Besancenot, πρώην υποψήφιος πρόεδρος του NPA, διάφοροι περιβαλλοντικοί βουλευτές, περίπου δέκα, επέλεξαν να έρθουν ακόμα κι αν η ηγεσία του κόμματός τους δεν είχε επίσημα καλέσει να περπατήσει. . Η Sandra Regol, βουλευτής του Bas-Rhin έκρινε λοιπόν ότι το « καθήκον » της ήταν να είναι εκεί με « συνδικάτα νεολαίας, φοιτητές και μαθητές γυμνασίου ».

Τροπολογία βουλευτών από το προεδρικό στρατόπεδο 

Αρκετοί κεντρώοι του MoDem θα καταθέσουν μια τροπολογία για την αύξηση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας. Ενάντια στις συμβουλές των περισσότερων αναγεννησιακών συναδέλφων τους.

Η ιδέα δεν είναι ομόφωνη. Και ήδη προκαλεί σάλο στο προεδρικό στρατόπεδο. Διατυπώνεται από ορισμένους βουλευτές του MoDem, ενός συμμαχικού κόμματος του Εμμανουέλ Μακρόν, υπό την προεδρία του Φρανσουά Μπαϊρού . Στο πλαίσιο των συζητήσεων για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, η οποία προβλέπει ιδίως τη μείωση της νόμιμης ηλικίας στα 64 , αυτοί οι βουλευτές επιθυμούν να καταθέσουν μια τροπολογία ώστε ο χρόνος εργασίας των εργαζομένων να αυξηθεί από 35 σε 35,5 ώρες την εβδομάδα.

Το μέτρο, υπολογίζουν, θα αποφέρει « τουλάχιστον » δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό θα επέτρεπε ιδίως να « μειώσει την έκπτωση για μικρές συντάξεις και κομμένες καριέρες », σύμφωνα με το αφεντικό του ομίλου MoDem στην Εθνοσυνέλευση, Ζαν-Πολ Ματέι. Ένας τρόπος, σύμφωνα με τον ίδιο, «να βρούμε οικονομικές ισορροπίες ».

« Αν υπάρχει επιπλέον μισή ώρα εργασίας την εβδομάδα, αυτό δημιουργεί εισφορές κοινωνικής ασφάλισης. Και αυτό καθιστά δυνατή την οικονομική εξυγίανση αυτού του συστήματος συντάξεων με διανομή », αναφέρει ο MoDem Philippe Vigier.

Πηγή LEFIGARO.FR

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί έξω από τη Λέσχη Γκολφ όπου έπαιζε ο Τραμπ

otavoice

Πέντε μονάδες η διαφορά υπέρ της Χάρις σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos

otavoice

Γυναίκες μαθηματικοί στο περιθώριο της Ιστορίας

otavoice

Κακοκαιρία Boris: Καταστροφικές πλημμύρες στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη

otavoice

Κυρ. Βελόπουλος: Η ΝΔ κυβερνά υπέρ των καπιταλιστών-ολιγαρχών

otavoice

Με αντίποινα απειλεί ο Νετανιάχου – Οι Χούθι ανέλαβαν την πυραυλική επίθεση στο κεντρικό Ισραήλ

otavoice