OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τσίπρας από Πάτρα: «Ήρθε η ώρα του λαού»

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από την Πάτρα, στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο “Απόλλωνα”, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Επιχειρώντας έναν «απολογισμό» του κυβερνητικού έργου τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια, «έμαθαν οι νεότεροι τι σημαίνει η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη στο πετσί τους 3.5 χρόνια τώρα» σχολίασε στην αρχή της τοποθέτησής του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε καθένα πολίτη «ό,τι και αν ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές» να απαντήσει στο δίλημμα: «Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία. Δικαιοσύνη ή Μητσοτάκης», στην κάλπη.

Όπως σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκη όποτε και να τις προκηρύξει τη Δευτέρα των εκλογών θα έχουμε στο Μέγαρο Μαξίμου τελετή παράδοσης και παραλαβής.

Εκτιμώντας ότι «ήρθε η ώρα του λαού», ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «βαρύ τίμημα που πληρώνει ο ελληνικός λαός τα τριάμισι τελευταία χρόνια», καθώς «είδαμε και βλέπουμε τις τιμές στα Σούπερ μάρκετ να ανεβαίνουν χωρίς μέτρο. Και η Ελλάδα με τους χαμηλότερους μισθούς και τα χαμηλότερα εισοδήματα στην ΕΕ, να γίνεται η χώρα με τις υψηλότερες τιμές», όπως δήλωσε. Αναφερόμενος ειδικά στην νέα γενιά, «είδαμε να απαγορεύεται στους νέους μας ακόμα και να ονειρευτούν» υποστήριξε, ενώ «από την Μελίνα, πήγαμε στην κομπίνα» ανέφερε, παρομοιάζοντας με πλειστηριασμό την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τα μάρμαρα του Παρθενώνα.


Κόμμα σε ομηρεία

Με μια εκτενή αναφορά στην υπόθεση των επισυνδέσεων, «είδαμε το σκοτάδι να απλώνεται πάνω από τη δημοκρατία. Το κράτος δικαίου να γίνεται παρακράτος Μητσοτάκη» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και αναρωτήθηκε αν «θα δώσει μια εξήγηση ο κος Μητσοτάκης για αυτή τη πρωτοφανή εκτροπή; Ή θα πάμε έτσι μέχρι τις εκλογές». Στο ίδιο πλαίσιο, «υπάρχουν λόγοι Εθνικής ασφάλειας που άκουγε τον κο Ανδρουλάκη ή ήθελε και συνεχίζει να θέλει το κόμμα του σε ομηρεία μετά τις εκλογές με απλή Αναλογική;» διερωτήθηκε και συνέχισε, λέγοντας για τον Πρωθυπουργό πως «έχει το θράσος σήμερα να μας κουνά και το δάκτυλο». «Ο ωτακουστής πρωθυπουργός που πιάστηκε με τον κοριό στη πλάτη μας κάνει μαθήματα κοινοβουλευτισμού. Και να μιλά για πεζοδρόμιο. Αυτός που τη κοινοβουλευτική μας δημοκρατία τη πρόδωσε και την απαξίωσε», σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα

Αύξηση 10,8% στις εισαγωγές φρούτων και λαχανικών το οκτάμηνο του 2024

otavoice

Μιανμάρ: Τουλάχιστον 74 οι νεκροί από τον τυφώνα Γιάγκι

otavoice

Αύριο ξεκινά το Ψηφιακό Φροντιστήριο για τους μαθητές της Γ’ λυκείου

otavoice

Σε πλήρη εξέλιξη το ρωσικό σφυροκόπημα στην Ουκρανία – Επτά νεκροί

otavoice

Δ. Κουτσούμπας: Κρατήσαμε ψηλά την κόκκινη σημαία και συνεχίζουμε να γράφουμε ιστορία

otavoice

Προειδοποιεί η UEFA: Με αποκλεισμό από το Euro 2028 κινδυνεύει η Αγγλία

otavoice