OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πρωτιά Χριστοδουλίδη δίνουν τα exit polls- Ντέρμπι μεταξύ Νεοφύτου-Μαυρογιάννη

Πρωτιά του Νίκου Χριστοδουλίδη δειχνουν τα exit polls των κυπριακών προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις o Nίκος Χριστοδουλίδης συγκεντρώνει ποσοστό από 30 ως 35%. Ακολουθεί ο Ανδρέας Μαυρογιάννης μερ ποσοστό από 26 έως 30% και ο Αβέρωφ Νεοφύτου με ποσοστό από 24,5 έως 29%.

Στο 72% έφτασε το ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων με το πέρας της διαδικασίας της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το ποσοστό αντιστοιχεί σε 404.022 πολίτες, σημαίνοντας ποσοστό αποχής της τάξης του 28%, δηλαδή κυμάνθηκε λίγο πιο κάτω από το ποσοστό αποχής του 28,12% που καταγράφηκε κατά τις Προεδρικές Εκλογές του 2018.

Χωρίς παρατράγουδα ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και έκλεισαν κανονικά στις 18:00 το απόγευμα. 

O συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων που έχουν δικαίωμα ψήφου στις Προεδρικές εκλογές, ανέρχεται στους 561.033. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και 730 Τουρκοκύπριοι.

Επιπλέον, 240 εγκλωβισμένοι έχουν δικαίωμα ψήφου, με 47 εξ΄ αυτών να κατανέμονται στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας και 193 στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου.

Το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να το γνωρίζουμε γύρω στις οκτώ με οκτώ και μισή το βράδυ της Κυριακής αν και ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων μπορεί να οδηγήσει σε μια μικρή καθυστέρηση στην εισαγωγή των αποτελεσμάτων στο μηχανογραφικό σύστημα.

Πηγή πλ. sigmalive

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ. Βελόπουλος: Η ΝΔ κυβερνά υπέρ των καπιταλιστών-ολιγαρχών

otavoice

Με αντίποινα απειλεί ο Νετανιάχου – Οι Χούθι ανέλαβαν την πυραυλική επίθεση στο κεντρικό Ισραήλ

otavoice

Μεγάλο συλλαλητήριo των πλημμυροπαθών του Παλαμά- “Παραμένουμε απροστάτευτοι”

otavoice

Αύξηση 10,8% στις εισαγωγές φρούτων και λαχανικών το οκτάμηνο του 2024

otavoice

Μιανμάρ: Τουλάχιστον 74 οι νεκροί από τον τυφώνα Γιάγκι

otavoice

Αύριο ξεκινά το Ψηφιακό Φροντιστήριο για τους μαθητές της Γ’ λυκείου

otavoice