OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Με χημικά και ξύλο υποδέχτηκαν τους εργαζόμενους στον επισιτισμό – τουρισμό, στο Υπουργείο Εργασίας

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν έξω από το Υπουργείο Εργασίας με την βίαιη παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό, που για άλλη μια φορά κατέβηκαν στον δρόμο διεκδικώντας τα αυτονόητα,

Συλλογικές Συμβάσεις με υποχρεωτική εφαρμογή και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους του κλάδου, γιατί ως γνωστό οι εργαζόμενοι αυτοί απασχολούνται 6 μήνες το χρόνο. 

Αντί να απαντήσει στα αιτήματά τους, το υπουργείο Εργασίας επιστράτευσε ως συνήθως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μάλιστα προχώρησαν σε επίθεση με χημικά σε βάρος των συγκεντρωμένων στη Σταδίου. Ένας διαδηλωτής μάλιστα χτύπησε στο κεφάλι, ενώ έγιναν δύο προσαγωγές.

 

Οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης, όπου οδηγήθηκαν οι δύο προσαχθέντες.

Την κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας διοργάνωσε το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας (12 μ. έως 4 μ.μ.) που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΟΕΕΤ).

Η βουλευτής Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου  ανέφερε πως «δεχθήκαμε προπηλακισμούς και μεγάλη χρήση χημικών, υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί εργαζομένων και προσαγωγή δύο συνδικαλιστών».

«Παρά την έντονη διαμαρτυρία μου και τη δήλωση μου ότι είμαι βουλευτής, προκειμένου να σταματήσουν οι βίαιες ενέργειες εις βάρος του προέδρου της ΠΟΕΕΤ Γιώργου Χότζογλου και των άλλων συνδικαλιστών και εργαζομένων, μας έριξαν στο πρόσωπο μεγάλη ποσότητα χημικών και χτύπησαν εργαζομένους» αναφέρει χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει «την τραμπούκικη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος των εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό, που πραγματοποιούσαν σήμερα συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας».

«Οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα αυτονόητα, όπως Συλλογικές Συμβάσεις και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους του κλάδου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το αδικαιολόγητο χτύπημα των αστυνομικών δυνάμεων, με χρήση χημικών και με επιθέσεις εναντίον τους, που είχαν ως αποτέλεσμα ακόμα και τον τραυματισμό διαδηλωτών. Ενώ, επιπλέον, προσήχθησαν ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ και ο Νίκος Λαβατσιώτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου στη |ΣΕΛΕΚΤ”, που μετά από παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις αφέθηκαν ελεύθεροι» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης που, όχι μόνο δεν δέχεται καν να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, αλλά τους αντιμετωπίζει με βία και καταστολή, είναι τεράστιες και επιβεβαιώνουν ότι το μόνο που προστατεύει η κυβέρνηση είναι τα κέρδη των ξενοδόχων και των άλλων ομίλων του κλάδου, που εκτινάσσονται στις πλάτες των εργαζομένων» επισημαίνει το ΚΚΕ και καταλήγει:

«Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τους αγώνες τους για τα σύγχρονα δικαιώματά τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή που τη συνοδεύει».

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κουτσούμπας: Κρατήσαμε ψηλά την κόκκινη σημαία και συνεχίζουμε να γράφουμε ιστορία

otavoice

Προειδοποιεί η UEFA: Με αποκλεισμό από το Euro 2028 κινδυνεύει η Αγγλία

otavoice

Ζελένσκι: Η εισβολή στο Κουρσκ συνέβαλε στην ανταλλαγή αιχμαλώτων

otavoice

Γάζα: Πέντε νεκροί από ισραηλινή επιδρομή σε σχολείο

otavoice

88Η ΔΕΘ: Η φαντασμαγορία των drone light shows στο τελευταίο Σαββατοκύριακο

otavoice

Προσπάθεια διάσωσης του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου «Sounion» στην Ερυθρά Θάλασσα

otavoice