OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο Μητσοτάκης μετά από 4 χρόνια απραξίας δηλώνει εγγυητής, πάνω σε μια τραγωδία

Πέρασαν τέσσερα χρόνια με ένα μη ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο και παρά τις καταγγελίες των εργαζομένων,  ουδεμία πολιτική απόφαση πάρθηκε για να ενεργοποιηθεί το σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης, να βελτιβωθεί το δίκτυο και να προσληφθεί εξειδικευμένο προσωπικό.

Δεν έχουν φωτεινούς σηματοδότες, δεν έχουν συστήματα τηλεδιοίκησης και ταξιδεύουν τυφλά και με την ελπίδα να μην υπάρξει ανθρώπινο λάθος. Κάτι που τελικά συνέβη.

Μάλιστα μόλις πριν 1Ο μήνες είχε παραιτηθεί ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της ΕΡΓΟΣΕ καταγγέλοντας ως μη ασφαλές το δίκτυο και την άμεση ανάγκη να ενεργοποιηθεί το σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης.

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης σαν να ήρθε από άλλο πλανήτη επισκέφτηκε τον τόπο της καταστροφής μετά την φονική σύγκρουση των δύο τρένων και μοίρασε προεκλογικές υποσχέσεις. Αυτά που δεν έκανε επί 4 χρόνια.

Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «η σκέψη μας είναι πρώτα και πάνω από όλα στους συγγενείς των θυμάτων και να περιθάλψουμε τους τραυματίες, να ταυτοποιήσουμε τις σορούς. Ένα μπορώ να εγγυηθώ. Θα μάθουμε τα αίτια της τραγωδίας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο».

Αλήθεια κύριε Πρωθυπουργέ, πως μπορεί να εγγυηθείς, όταν αδράνησες επί τέσσερα χρόνια έχοντας σωρεία καταγγελιών στο συρτάρι σου; Σήμερα ποιο κέντρο τηλεδιοίκησης – σηματοδότησης του σιδηροδρομικού δικτύου βορείου Ελλάδος θα επισκεφτόσουν; Αυτό που δεν υπάρχει, όπως είπε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ;

Μόλις 21 ημέρες πριν οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους είχαν κρούσει ξανά το καμπανάκι για την μη ασφαλή μετακίνηση των επιβατών και προμήνυαν όσα θα επακολουθούσαν αργά ή γρήγορα.

Σχετικά Άρθρα

Γάζα: Πέντε νεκροί από ισραηλινή επιδρομή σε σχολείο

otavoice

88Η ΔΕΘ: Η φαντασμαγορία των drone light shows στο τελευταίο Σαββατοκύριακο

otavoice

Προσπάθεια διάσωσης του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου «Sounion» στην Ερυθρά Θάλασσα

otavoice

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές από την Τρίτη

otavoice

Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν από 103 αιχμαλώτους πολέμου η κάθε μια

otavoice

Reuters: Η Ρωσία κατασκευάζει UAV «καμικάζι» με κινέζικους κινητήρες

otavoice