OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ισπανία: Οι Αρχές απαγορεύουν τις γεμάτες… πισίνες

Πολλοί ήταν αυτοί που πήγαν στην πόλη Βακαρίσες κοντά στη Βαρκελώνη τη δεκαετία του 1970, με το όνειρο να αποκτήσουν ένα σπίτι με μεγάλο κήπο και πισίνα για να μπορούν να απολαμβάνουν με άνεση τα ζεστά καλοκαίρια.

Αλλά τώρα αυτός ο τρόπος ζωής απειλείται καθώς η σοβαρή ξηρασία αναγκάζει τις αρχές να καταφεύγουν σε ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα για την εξοικονόμηση νερού, όπως περιορισμοί στην πλήρωση της πισίνας.

Ο νόμος που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τις επόμενες ημέρες θα απαγορεύει τους κατοίκους στη βορειοανατολική περιοχή της Καταλονίας, όπου βρίσκεται η Βακαρίσες, να ξαναγεμίζουν τις άδειες πισίνες παρόλο που οι ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αποτελούν ένδειξη ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι εξίσου δύσκολο με το περυσινό, ένα από τα θερμότερα που έχουν καταγραφεί ποτέ. Ο νόμος δεν θα αφορά δημόσιες πισίνες ή ξενοδοχεία.

Η διαχείριση νερού γίνεται επίμαχο ζήτημα καθώς η Ισπανία ετοιμάζεται για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές αυτό τον μήνα και για βουλευτικές αργότερα φέτος, και ενώ αγρότες και άλλοι επαγγελματίες προσπαθούν να εξασφαλίσουν αυτό το αγαθό που φαίνεται να βρίσκεται ολοένα και περισσότερο σε έλλειψη.

Η Ισπανία έχει μία πισίνα για κάθε 37 κατοίκους και αυτές, επίσης, βρίσκονται τώρα στο επίκεντρο.

Στη Βακαρίσες, μια πόλη με πάνω από 12 διαμερίσματα, οι κάτοικοι ετοιμάζονται για ένα ακόμα δύσκολο καλοκαίρι αφού πέρυσι σημείωθηκαν διακοπές νερού για 16 ώρες πέρυσι όταν μειώθηκαν τα αποθέματα του υδροφόρου ορίζοντα. Ο δήμαρχος Άντονι Μασάνα χαρακτήρισε τους περιορισμούς για τις πισίνες «απαραίτητο μέτρο» και τόνισε ότι η πόλη καταβάλλει προσπάθειες για νέες γεωτρήσεις.

«Λόγω της κλιματικής αλλαγής, βλέπουμε ολοένα και λιγότερες βροχές και νερό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επανεξετάσουμε, να προσαρμόσουμε το μοντέλο μας σε μια (νέα) πραγματικότητα», δήλωσε ο Μασάνα.

Η Καταλονία είναι μια από τις πλέον άνυδρες περιοχές στην Ισπανία, με κάποιους ταμιευτήρες να βρίσκονται μόλις στο 7% της χωρητικότητάς τους. Ο φετινός Απρίλιος ήταν ο θερμότερος και ο πιο ξηρός στην Ισπανία από το 1961 που άρχισαν να διατηρούνται τα σχετικά αρχεία, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία AEMET.

Σχετικά Άρθρα

Motor Oil: Σε ύφεση η φωτιά – Τρεις εργαζόμενοι ελαφρά τραυματίες

otavoice

Εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο- 2.750 τραυματίες και 8 νεκροί – Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ

otavoice

Στην Αθήνα αύριο ο Πρόεδρος της Κύπρου, στην εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννο Κρανιδιώτη

otavoice

Μεγάλη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil (βίντεο)

otavoice

Ταυτόχρονες ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό – Εκατοντάδες τραυματίες μέλη της Χεζμπολάχ

otavoice

ΕΕ: Αποδεκτή η δημιουργία Αγροτικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης – 50 δισ. ευρώ για τους αγρότες

otavoice