OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Έβρος: Εικόνες ολοκαυτώματος στην Γιαννούλη – Για 13η ημέρα στις φλόγες

Για 13η ημέρα ο Έβρος είναι στο έλεος της πύρινης λαίλαπας με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, παρόλο την προσπάθεια, να αδυνατούν να δώσουν τέλος στο μαρτύριο που βιώνουν οι Εβρίτες. Πάνω από 820.000 στρέμματα δάσους και αγροτικής γης έχουν γίνει στάχτη, μέχρι σήμερα, στην πιο καταστροφική πυρκαγιά σε μέγεθος της Ευρώπης.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν “θωρακιστεί” (δεν έμεινε και τίποτα) οι οικισμοί Σιδηρώ και Γιαννούλη. Από το πρωί, βάσει της ενημέρωσης, πνέουν δυτικοί άνεμοι με αποτέλεσμα το πύρινο μέτωπο να κατευθύνεται ανατολικά προς Σουφλί και Δαδιά. Γι’ αυτόν τον λόγο και έχει σταλεί από χθες στους κατοίκους των περιοχών μήνυμα από το 112 προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα.

Συγκλονιστικές οι εικόνες που μας μεταφέρει το e-evros.gr από την περιοχή της Γιαννούλης όπου τα τελευταία 24ωρα βρέθηκε στον πυρήνα του μετώπου και πλέον θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Σαν να πέρασε Αρμαγεδδών. Το χωριό που έχει εκκενωθεί από χθες έχει υποστεί ολική καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον και παντού γύρω καπνίζουν τα αποκαΐδια με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί. Αυτή την ώρα στο μεγάλο μέτωπο επιχειρούν 582 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 122 οχήματα, υδροφόρες των ΟΤΑ, δυνάμεις του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που έχει εκδοθεί για σήμερα, η περιοχή του Έβρου είναι στην μέση κατηγορία κινδύνου.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

«Μακεδονία» αποκάλεσε το ψευτο-κρατίδιο ο Τούρκος ΥΠΕΞ στα Σκόπια

otavoice

Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο πυρηνικό ρολόι στον κόσμο

otavoice

Γαλλία: Η συμμαχία της Αριστεράς καταδικάζει τον διορισμό του Μ. Μπαρνιέ ως πρωθυπουργού

otavoice

Διάσωση 106 αλλοδαπών από το Λιμενικό στην Τήλο

otavoice

Πούτιν: Θα συνεχίσουμε να διοχετεύουμε φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

otavoice

Γ. Τρεπεκλής: «Η υπομονή μας έχει πλέον εξαντληθεί… στην Κέρκυρα έχουμε το χειρότερο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο στη χώρα»

otavoice